De Koninginneverkiezing 2005, de verkiezing waar de koningin Zomercarnaval gekozen wordt, vindt dit jaar plaats op 16 juli in de Cruise Terminal, Rotterdam. Acht kandidates dingen mee naar de titel Zomercarnaval Koningin 2005. De Zomercarnaval Koningin vervult een belangrijke functie als ambassadrice van alle evenementen van Zomercarnaval. De verkiezing om de felbegeerde titel is mede daardoor jaarlijks een spannende strijd.

De kandidates presenteren zich tijdens het galafeest van de Koninginneverkiezing op verschillende onderdelen. De jury beoordeelt hen op representativiteit en het vermogen om in de media de doelstellingen en kwaliteiten van Zomercarnaval uit te dragen. Daarnaast let de jury op uitstraling, spontaniteit, dans en improvisatietalent. Hoogtepunt van de Koninginneverkiezing vormt de bekende laatste ronde, waarin de Koninginnen-in-spà© zich op spectaculaire wijze presenteren in hun carnavalskostuums.

Dit jaar strijden acht kandidates om de gerenommeerde titel. Zij zijn allen afgevaardigden van verschillende carnavalsgroepen die deelnemen aan de Straatparade (30 juli). De deelneemsters in 2005 zijn:

Veronica Benchimol da Vega (22 jaar) van Brasa Axà©, Rotterdam
Jasmintha Troncon (21 jaar) van Nos Orguyo, Eindhoven 
Imara Thomas (20 jaar) van Kingdoms under the sun, Amsterdam
Valerie Kimberly Alken (20 jaar) van Grupo Carnaval Dominicano, A'dam/R'dam
Gionina Engelhardt (24 jaar) van Aruba Uni, Amsterdam
Sarah Hagen Pimentel (18 jaar) van Beija Flor, Berkel en Rodenrijs
Angela Acosta Castrillon (24 jaar) van Colombia Mexico, Rotterdam
Willeke Dekker (23 jaar) van Stims and Friends, Gemert.
 
Zomercarnaval vindt plaats van 28 t/m 30 juli in de binnenstad van Rotterdam. In de twintig jaar van haar bestaan is Zomercarnaval uitgegroeid tot het grootste evenement van Nederland. Kroon op het feestelijke jubileumjaar 2004 was de benoeming van Zomercarnaval tot meest succesvolle evenement in de Evenementenmonitor 2005.

bron:Ducos

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular