De Waterpolitie van het korps landelijke politiediensten stelt een onderzoek in naar een aanvaring in de zeesluis van Terneuzen. Op zaterdag 25 februari 2006 is een Zweeds zeeschip, geladen met autos, om 11.19 uur tegen de noordelijke brug aangevaren. De kapitein van het schip raakte in de brugvleugel van het schip bekneld. Hij is zwaar gewond overgebracht naar een ziekenhuis.

Het schip, afkomstig uit Göteborg (S), voer stroomopwaarts richting Gent en raakte met de brugvleugel de openstaande brug van de zeesluis. Ten gevolge van de aanvaring raakte de kapitein, die zich in de brugvleugel bevond, bekneld. Hij is door de brandweer bevrijd. Een traumaheli is hiervoor op het schip geland. Met een hoogwerker kon de kapitein uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij is zwaar gewond met een ziekenauto overgebracht naar een ziekenhuis. Later op de dag zal hij naar een ziekenhuis in België worden overgebracht. Over de oorzaak van de aanvaring is op dit moment nog niets bekend.
De kapitein is een 44-jarige inwoner van Zweden. Hij voer samen met 21 bemanningsleden en een Belgische loods op het schip dat was geladen met 100 trailers met autoonderdelen (Volvo). De Waterpolitie zal samen met Inspectie Verkeers en Waterstaat Toezichteenheid Zeevaart een onderzoek instellen aan het 20731 ton metende schip. Het scheepvaartverkeer zal nog enige tijd hinder ondervinden. Duikers inspecteren de sluisdeuren op mogelijke schade. De noordelijke brug zal langere tijd onbruikbaar zijn voor het wegverkeer. Het verkeer kan wel gebruik maken van de zuidelijke brug.
bron:KPLD