CNV Papier en karton maakt zich zorgen over de gevolgen voor de werkgelegenheid wanneer de Amerikaanse Jefferson Smurfit Group de golf- en massiefkartonfabrieken van Kappa overneemt. 

Volgens bestuurder Heino Smedes van CNV Papier en karton valt te verwachten dat er banen verdwijnen. Niet alleen door de overname en de daarmee ontstane dubbelfuncties, maar ook omdat in de markt voor golf- en massiefkarton sprake is van overcapaciteit. 'In dat soort situaties zie je vaak dat er flink wordt gereorganiseerd en gesaneerd,' aldus Smedes. 
De bond verwacht dat het probleem zich in ieder geval op West-Europa zal concentreren. 'Daar hebben beide bedrijven de meeste overlap,' zegt Smedes. 
Beide kartonproducenten zijn in handen van investeringsmaatschappijen. Kappa is in handen van het Britse CVC en Smurfit is in handen van Madisson. 
Of de overname doorgaat, is nog onduidelijk. Jefferson Smurfit Group en Kappa bevestigen alleen dat ze gesprekken voeren. 
 
Kappa Massief- en Golfkarton vestigingen in Nieuweschans, Oude Pekela, Coevorden, Hoogezand, Sappemeer, Nieuwe Pekela, Hoogeveen, Eerbeek, Oudenbosch, Etten-Leur, Helmond en Eindhoven.  Smurfit heeft vestigingen in Loenen, Neede, Hoogkerk en Soest. 
 
bron:CNV Bedrijvenbond