Vandaag komt het programmaboekje van Karavaan uit met alle informatie over voorstellingen, speciale locaties en passe-partouts voor Karavaan 2005. Van 14 juli tot 14 augustus trekt Karavaan door de kop van Noord-Holland met een grote hoeveelheid wereld- en Nederlandse premià¨res van onder andere Kalebas Produkties, Jamie Adkins, Axis Theatre, Dance Works Rotterdam, Dansity/Pieter de Ruiter, Theamus en Vis àƒÆ’  Vis. Typisch Karavaan zijn de nieuwe locaties, zoals een kaasfabriek, een kloostertuin, een kapel, een fabrieksterrein en een kerk.

Mede door extra subsidie van het Fonds voor Amateurkunst en Podiumkunsten en het VSB- Fonds is Canada ruim vertegenwoordigd in Karavaan. Scrap Arts Music (Phonk!) maakt muziek op zelfgemaakte instrumenten. Waterleidingbuizen, aluminium vaten en afgedankte elektrische apparaten hebben een gedaantewisseling ondergaan waarmee een energieke golf van geluid en beweging ontstaat. Jamie Adkins, afkomstig van Cirque du Soleil, komt in Typo in een reeks Chaplin-achtige situaties. Cafà© Diablo van het gezelschap Axis Theatre is een mix van musical, dans, toneel en acrobatiek. De voorstelling is vorig jaar ontstaan als werkproject op de Fontys Dansacademie in Tilburg en beleeft nu zijn premià¨re.

Verrassende locaties
Karavaan komt dit jaar op een aantal nieuwe en verrassende locaties zoals het ECN-terrein bij Petten en de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar. Het ECN-terrein is vanwege het 50-jarig bestaan van het bedrijf bij hoge uitzondering toegankelijk voor publiek. Kalebas Produkties (Radio Amigu) en Elshout en Hà¤ndeler (Sirenade) nemen de kans waar hier hun voorstellingen te presenteren. In de Grote Sint Laurenskerk zijn het (Van Hagebeer/Schnitger)orgel en de kerkbanken onderdeel van de voorstelling Mind and Matter van Dance Works Rotterdam. Andere bijzondere locaties zijn de Mariakapel en SOW, kloostertuin in Hoorn, de voormalig kaasfabriek Kunsteyssen en de Huisvuilcentrale in Alkmaar.

Karavaan danst op locatie
De speciale aandacht die dans altijd krijgt tijdens Karavaan vertaalt zich dit jaar in een danspasse-partout. Dit arrangement bevat de voorstelling Mind and Matter van Dance Works Rotterdam (wereldpremià¨re, Alkmaar), Blaffende Honden een nieuw stuk van Dansity/Pieter de Ruiter (wereldpremià¨re, Hoorn) en de voorstelling Sirenade van Elshout en Hà¤ndeler (Petten). De variëteit van dans wordt getoond tegen een decor van kerkbanken, glas-in-loodramen en elektriciteitsdraden op drie verschillende plaatsen in Noord-Holland. Dat is Karavaan op zijn best.

bron:Stichting kunst en cultuur Noord Holland