Op initiatief van Gerard Meulensteen en het Danubiana Museum, in samenwerking met Karel Appel en curator Rudy Fuchs, vindt op 10 september a.s. de feestelijke opening van een bijzonder complete en unieke overzichtstentoonstelling van Karel Appel plaats.

Dankzij de samenwerking van het Stedelijk Museum Amsterdam, Galerie Ulysses in Wenen (the agent of choice of Karel Appel) en een aantal particuliere verzamelaars, vinden ruim 50 werken van Karel Appel dit najaar hun weg naar Bratislava, Slowakije. Het exceptionele aantal Karel Appel werken bijeengebracht voor deze tentoonstelling vertegenwoordigen een compleet beeld van Karel Appel's gehele oevre.

De tentoonstelling markeert op treffende wijze het vijfjarige bestaansjubileum van het Danubiana Meulensteen Art Museum: een kunstzinnig ontwerp van Peter Zalman, gelegen op een schierleiland in de Donau, nabij het drielandenpunt ten zuiden van de hoofdstad Bratislava.Nadat op 9 september 2000 de eerste steen van dit ambitieuze project werd gelegd (NB de grootste investering ooit in kunst in Slowakije),is het museum in korte tijd uitgegroeid tot een baken voor Slowaakse eigentijdse kunst en kunstenaars. Tentoonstellingen van kunstenaars als Corneille, Constant, Manuel Salinas, Tommasco Cascella en Ad Snijders zijn in de afgelopen vijf jaar in het Danubiana Museum gerealiseerd.

bron:Gallery Delaive