Ingolstadt, 12 april 2010 - Kaspersky Internet Security 2010 heeft met veel succes de vernieuwde Matousec Proactive Security Challenge doorlopen. De beveiligingsoplossing van Kaspersky lab won niet alleen de bijbehorende award, maar kreeg ook een uitstekende aanbeveling van de experts van Matrousec, vanwege de ´zeer goede‘˜ beveiliging die het gebruikers biedt.

De Proactive Security Challenge is een initiatief van de onafhankelijke onderzoeksgroep Matousec uit Tsjechië. Het bestaat uit meerdere tests van verschillende technologische complexiteit. Matousec beoordeelt ieder product aan de hand van een reeks criteria. Onder andere hoe goed ze zijn in het voorkomen dat er gebruikersinformatie wordt onderschept, hoe goed ze lekken naar internetservers dichten, hun vermogen om te voorkomen dat het automatisch opstarten van het beveiligingsprogramma wordt tegengehouden, hoe goed ze zijn in het voorkomen van wijzigingen aan belangrijke bestanden en processen, of ze al dan niet kwaadaardige systeemcommando‘˜s blokkeren, de stabiliteit van het product, etc.

Diverse losstaande en geïntegreerde oplossingen van vooraanstaande leveranciers zijn op deze wijze getest, waaronder oplossingen voor internetbeveiliging, persoonlijke firewalls, inbraakbeveiligingssystemen en oplossingen die verdacht computergedrag tegenhouden. Ieder product werd geïnstalleerd op Microsoft Windows XP Service Pack 3 met Internet Explorer 8 en ingesteld op het maximale beveiligingsniveau.

Kaspersky Internet Security 2010 doorliep probleemloos alle 10 testniveaus van de Matousec Proactive Security Challenge, met een uiteindelijke score van 86% en de beoordeling ´zeer goed‘˜. Slechts à©à©n andere oplossing wist dit resultaat te evenaren, terwijl veel van de andere producten slecht scoorden of geen aanbeveling ontvangen. Belangrijk is om op te merken dat Kaspersky Internet Security 2010 de beste resultaten tot nu toe behaalde in de Internet Security Solutions-klasse, waarbij het de competitie achter zich liet.

à¢â‚¬Å“De Matousec-tests evalueren hoe goed antivirusoplossingen beschermen tegen aanvallen door de nieuwste kwaadwaardige software. Het feit dat de Proactive Security Challenge diverse bekende aanvalspunten diep in het systeem test en niet alleen maar miljoenen bekende kwaadaardige programma‘˜s door de virusscanner jaagt, is heel belangrijkà¢â‚¬, zegt Nikolay Grebennikov, chief technology officer van Kaspersky Lab. à¢â‚¬Å“Dit keer hebben de specialisten van Matousec 64 nieuwe tests toegevoegd, die de beveiliging van bestanden en het register nader controleerden. Ook werd goed gekeken of een product in staat was om te voorkomen dat programma‘˜s zonder toestemming werden toegevoegd aan de autorun-groep. We zijn heel blij dat Kaspersky Internet Security 2010 ook onder dit soort zware testcondities een 10+ wist te behalen, samen met de kwalificatie ´zeer goed‘˜. Dit laat zien dat de inbraakbeveiliging en firewallcomponenten van onze producten zeer effectief zijn. En dat is voor de eindgebruiker erg belangrijk.à¢â‚¬

Kijk voor meer informatie over de Matousec Proactive Security Challenge op:
http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php

Over Kaspersky Lab
Kaspersky Lab, opgericht in 1997, is een internationaal softwarebedrijf dat geavanceerde oplossingen levert voor de beveiliging van bedrijfs- en thuisnetwerken tegen internetgerelateerde risico‘˜s als virussen, spam, hackers, crimeware, malware en spyware. De door Kaspersky ontwikkelde technologie wordt wereldwijd toegepast in producten en diensten van vooraanstaande IT-securitybedrijven.

Het hoofdkantoor van Kaspersky Lab is gevestigd in Moskou, Rusland. Daarnaast heeft het bedrijf regionale kantoren in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen, Roemenië, China, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten plus een wereldwijd netwerk van ruim vijfhonderd partners.

Voor meer informatie zie www.kaspersky.com, http://www.viruslist.com of www.threatpost.com voor het laatste nieuws over internetbeveiliging, alerts, analyses en nieuws, inclusief Kaspersky Virus Scanner.

NOOT VOOR DE REDACTIE:
Voor hoge resolutie beeldmateriaal en overige informatie kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersonen.

Kaspersky Lab
Elke Wà¶àƒÅ¸ner
Tel. +49 (0)841 - 981 89 270
[email protected]

The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]