(Persbericht) Utrecht, 15 december 2010 - Kaspersky Lab, toonaangevend leverancier van IT-beveiligingsoplossingen, continueert zijn wereldwijde groei in de ´endpoint' beveiligingsmarkt. Volgens het jaarrapport van IDC groeide het bedrijf in 2009 met 44,5 procent en verwierf het een marktaandeel van in totaal 5,8 procent.

Kaspersky Lab staat nu op de vierde plaats in de IDC-rating van Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor for 2009. Deze rating is opgenomen in het rapport Worldwide Endpoint Security Market 2010-2014 Forecast and 2009 Vendor Shares, waarin IDC softwareleveranciers rangschikt aan de hand van hun inkomsten uit de verkoop van endpoint beveiligingsoplossingen.

Volgens IDC's Worldwide Corporate Endpoint Security Revenue by Vendor for 2008 and 2009 boekte Kaspersky Lab een groei van 24,6 procent, ruim boven het gemiddelde percentage dat andere leveranciers lieten zien. Het bedrijf is wereldwijd de op vier na de grootste leverancier van zakelijke beveiligingsoplossingen.

In IDC's Worldwide Consumer Endpoint Security Revenue by Vendor for 2008 and 2009 groeide Kaspersky Lab met 56,3 procent. In dit segment bleef het bedrijf vierde met een marktaandeel van 6,7 procent.

"Kaspersky Lab investeert in groei op mondiale schaal, zowel in de consumenten- als in de zakelijke IT-beveiligingsmarkt, en zowel met producten als met diensten," zegt Martijn van Lom, Managing Director Benelux van Kaspersky Lab Nederland. "De resultaten die IDC bekendgemaakt heeft, tonen aan dat onze groeistrategie wereldwijd goed uitpakt. De inkomstengroei van meer dan 40 procent in 2009 is een fraai resultaat. We streven ernaar om deze groei in 2010 nog verder op te voeren. We zijn ervan overtuigd dat Kaspersky Lab meer dan genoeg potentie heeft om in elk marktsegment waarin we actief zijn te groeien."

Over Kaspersky Lab
Kaspersky Lab, opgericht in 1997, is een internationaal softwarebedrijf dat geavanceerde oplossingen levert voor de beveiliging van bedrijfs- en thuisnetwerken tegen internetgerelateerde risico's als virussen, spam, hackers, crimeware, malware en spyware. De door Kaspersky ontwikkelde technologie wordt wereldwijd toegepast in producten en diensten van vooraanstaande IT-securitybedrijven.

Het hoofdkantoor van Kaspersky Lab is gevestigd in Moskou, Rusland. Daarnaast heeft het bedrijf regionale kantoren in onder andere de Benelux, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen, Roemenië, China, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten plus een wereldwijd netwerk van ruim vijfhonderd partners.

Voor meer informatie zie www.kaspersky.com/nl of www.securelist.com voor het laatste nieuws over internetbeveiliging, alerts, analyses en nieuws, inclusief Kaspersky Virus Scanner.

Noot voor redacties:
Voor hoge resolutie beeldmateriaal en overige informatie kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersonen

Kaspersky Lab
Elke Wà¶àƒÅ¸ner
Tel. +49 (0)841 - 981 89 270
[email protected]

The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]