(Persbericht) Moskou/Utrecht, 11 april 2011 Kaspersky Lab, toonaangevend ontwikkelaar van oplossingen voor content- en netwerkbeveiliging, neemt wereldwijd de derde plaats in als leverancier van beveiligingssoftware voor consumenten. Dit concludeert marktonderzoeksbureau Gartner in zijn jaarrapport ´Market Share: Security Software, Worldwide, 2010‘˜ (Ruggero Contu en Matthew Cheung, 31 maart 2011).

Volgens Gartner steeg het aandeel van Kaspersky Lab in de mondiale IT-beveiligingsmarkt voor consumenten in 2010 naar negen procent, een toename van twee procentpunt in vergelijking met de resultaten van 2009. De inkomsten van Kaspersky Lab uit de verkoop van IT-beveiligingsproducten voor consumenten groeiden in 2010 met 42 procent ten opzichte van een jaar eerder. Sinds 2008 is het aandeel van Kaspersky Lab in deze markt met zeven procent gestegen. Daarmee presteerde het bedrijf aanzienlijk beter dan zijn belangrijkste concurrenten. In 2010 klom Kaspersky Lab naar de derde plaats als leverancier van beveiligingssoftware voor consumenten wereldwijd.

Kaspersky Lab is, aldus Gartner, op dit moment qua omvang de vijfde leverancier van Enterprise Endpoint Protection. Het bedrijf realiseerde in 2010 een van de hoogste groeicijfers in zijn sector (plus dertig procent). Het heeft alles in huis om zijn marktpositie in dit segment verder te verbeteren.

à¢â‚¬Å“Voor een consistente marktgroei zijn verschillende factoren van cruciaal belang: de kwaliteit van de producten, betere detectiecijfers en een betere ondersteuning,à¢â‚¬ zegt Eugene Kaspersky, CEO en medeoprichter van Kaspersky Lab. à¢â‚¬Å“Door op deze essentiële punten te investeren, slagen wij erin om onze marktpositie continu te verbeteren. Dit wordt bevestigd door tal van vooraanstaande marktonderzoeksbureaus in de wereld. Dat wij wereldwijd nu de derde leverancier van IT-beveiligingsproducten voor consumenten zijn, zien we als een grote prestatie. Wij zullen echter niet rusten voordat we onze greep op de markt nog verder versterkt hebben.à¢â‚¬

Over Gartner
Gartner, Inc. (NYSE: IT) is ‘˜s werelds meest gezaghebbende onderzoeks- en adviesbureau op IT-gebied. Het bureau levert klanten de technologie-gerelateerde expertise die zij nodig hebben om dagelijks de juiste beslissingen te nemen. Gartner is een waardevolle partner voor 60.000 klanten in 11.000 organisaties: van CIO‘˜s en senior IT-managers in ondernemingen en overheidsinstellingen tot businessleiders in hightech- en telecombedrijven en van professionele dienstverleners tot technologie-investeerders. Op basis van de resources van Gartner Research, Gartner Executive Programs, Gartner Consulting en Gartner Events onderzoekt, analyseert en interpreteert Gartner samen met klanten hun specifieke rol binnen de IT-business.

Het hoofdkantoor van Gartner, opgericht in 1979, is gevestigd in Stamford, Connecticut (VS). Het bureau telt 4.400 medewerkers, waaronder 1.200 onderzoeksanalisten en consultants, en klanten in 85 landen.

Voor meer informatie, stuur een e-mail naar [email protected] of bezoek www.gartner.com.

Over Kaspersky Lab
Kaspersky Lab, opgericht in 1997, is een internationaal softwarebedrijf dat geavanceerde oplossingen levert voor de beveiliging van bedrijfs- en thuisnetwerken tegen internetgerelateerde risico‘˜s als virussen, spam, hackers, crimeware, malware en spyware. De door Kaspersky ontwikkelde technologie wordt wereldwijd toegepast in producten en diensten van vooraanstaande IT-securitybedrijven.
Het hoofdkantoor van Kaspersky Lab is gevestigd in Moskou, Rusland. Daarnaast heeft het bedrijf regionale kantoren in onder andere de Benelux, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen, Roemenië, China, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten plus een wereldwijd netwerk van ruim vijfhonderd partners.

Voor meer informatie zie www.kaspersky.com/nl of www.securelist.com voor het laatste nieuws over internetbeveiliging, alerts, analyses en nieuws, inclusief Kaspersky Virus Scanner.

Noot voor redacties:
Voor hoge resolutie beeldmateriaal en overige informatie kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersonen

Kaspersky Lab
Jeroen de Bruijn
Tel. +31 (0)30 752 95 00
[email protected]

The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 56 56 850
[email protected]