Het laatste nieuws op het gebied van beveiliging

Ingolstadt, 7 april 2010 - Kaspersky Lab lanceert Securelist.com waar bezoekers alles kunnen vinden over IT-beveiliging. De nieuwe site is ontstaan uit Viruslist.com, de analytische website van Kaspersky Lab. Securelist.com is veel toegankelijker dan Viruslist.com en is daarmee geschikt voor een breed publiek.

De nieuwe website van Kaspersky Lab bevat het laatste nieuws over actuele internetdreigingen en hoe deze het beste vermeden kunnen worden. Daarnaast treft de bezoeker op Securelist.com nuttige informatie aan in de vorm van artikelen, blogs, een IT-beveiligingsencyclopedie, malwarebeschrijvingen en een uitgebreide lijst van veelgebruikte termen. Alexander Gostev, hoofd van het Kaspersky Lab Global Research & Analysis Team, is benoemd tot hoofdredacteur van de site.

Securelist heeft een uitgebreide blog, gekoppeld aan een systeem waarmee dat bezoekers kunnen beoordelen wat zij gelezen hebben. Ook is er een systeem dat automatisch beschrijvingen genereert van elk gedetecteerd programma. Een geheel nieuw onderdeel heet ´interne dreigingen', waar valt te lezen hoe men zich kan beschermen tegen dreigingen die afkomstig zijn pc's en andere apparaten binnen het eigen netwerk.

"Securelist biedt informatie over malware, spam en interne bedreigingen en vormt zo een informatiebron die de deskundige kennis van enkele van de meest vooraanstaande IT security specialisten uit de industrie weerspiegelt", zegt Alexander Gostev. "De explosieve groei in het aantal en de diversiteit van de dreigingen waarmee wij elke dag geconfronteerd worden, maakt het noodzakelijk dat wij informatie snel toegankelijk maken en een serieuze analyse van het probleem bieden. Tegelijkertijd hebben wij geprobeerd om af te stappen van de zware, academische stijl van Viruslist.com en bieden wij met Securelist een aantrekkelijke, interactieve website voor onze lezers. De inhoud van de site bestaat niet alleen uit bijdragen van onze eigen analisten, maar ook uit bijdragen van specialisten uit andere bedrijfstakken die beschikken over uitgebreide beveiligingskennis."

Voor een bezoekje aan de nieuwe website ga naar: www.securelist.com

Over Kaspersky Lab
Kaspersky Lab, opgericht in 1997, is een internationaal softwarebedrijf dat geavanceerde oplossingen levert voor de beveiliging van bedrijfs- en thuisnetwerken tegen internetgerelateerde risico's als virussen, spam, hackers, crimeware, malware en spyware. De door Kaspersky ontwikkelde technologie wordt wereldwijd toegepast in producten en diensten van vooraanstaande IT-securitybedrijven.

Het hoofdkantoor van Kaspersky Lab is gevestigd in Moskou, Rusland. Daarnaast heeft het bedrijf regionale kantoren in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen, Roemenië, China, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten plus een wereldwijd netwerk van ruim vijfhonderd partners.

Voor meer informatie zie www.kaspersky.com, http://www.viruslist.com of www.threatpost.com voor het laatste nieuws over internetbeveiliging, alerts, analyses en nieuws, inclusief Kaspersky Virus Scanner.

NOOT VOOR DE REDACTIE:
Voor hoge resolutie beeldmateriaal en overige informatie kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersonen.

Kaspersky Lab
Elke Wà¶àƒÅ¸ner
Tel. +49 (0)841 - 981 89 270
[email protected]

The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]