(Persbericht) Moscow/Utrecht, 4 april 2011 Kaspersky Lab, een toonaangevende ontwikkelaar van IT-beveiligingsoplossingen, presenteert plannen om de organisatiestructuur te verfijnen en om in 2011 à©à©n van de top drie leveranciers van IT-beveiligingsoplossingen voor eindgebruikers te worden.

à¢â‚¬Å“We zijn dit jaar dichterbij dan ooit als het gaat om toetreden tot de top 3 aanbieders van IT-beveiligingsproducten in de wereldwijde markt,à¢â‚¬ zegt Eugene Kaspersky, CEO en medeoprichter van Kaspersky Lab. à¢â‚¬Å“Om deze doorbraak te bereiken moeten we onze huidige groeiratio vasthouden en opnieuw laten zien dat we het als bedrijf in ons hebben om ons voortdurend te onderscheiden binnen de markt. Door onze organisatiestructuur wereldwijd op dezelfde manier in te richten, verwachten we ons doel te bereiken om eind 2011 wereldwijd à©à©n van de drie grootste spelers te zijn.à¢â‚¬

Volgens de operationele resultaten van Kaspersky Lab in 2010*, groeit het bedrijf significant in alle regio‘˜s. Wereldwijd is de opbrengst van het bedrijf het afgelopen jaar met 38% gegroeid en de 500 miljoen dollar voorbijgegaan. De meest succesvolle regio‘˜s in 2010 voor Kaspersky Lab waren: Europa, waar de opbrengsten groeiden met 16% en uitkwamen op 218 miljoen dollar; de Verenigde Staten en overige landen uit Noord- en Zuid-Amerika, die hun opbrengsten zagen groeien met 68%, resulterend in een opbrengst van 134 miljoen dollar. In de regio Asia-Pacific en Japan is het bedrijf extreem gegroeid met 111%, wat zich vertaalt in een omzet van 55 miljoen dollar. Het jaar 2010 was ook succesvol voor Kaspersky Lab in het Gemenebest van Onafhankelijke Staten, Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika, waar de opbrengsten opliepen tot 131 miljoen dollar - een toename van 35% in vergelijking met 2009.

Deze indrukwekkende regionale uitbreidingen betekenen dat Kaspersky Lab op het punt staat om à©à©n van de top drie aanbieders van beveiligingsoplossingen voor eindgebruikers te worden**. Kaspersky Lab‘˜s management team is begonnen met een proces dat de organisatiestructuur van het bedrijf herziet in twee strategisch belangrijke gebieden: productontwikkeling en Kaspersky‘˜s regionale salesnetwerk. Het doel is om de groei van het bedrijf vast te houden en om het marktaandeel te vergroten.
Eà©n van de belangrijkste drijfveren achter de groei van Kaspersky Lab is het geprezen technische platform dat in eigen huis ontwikkeld is en dat als basis dient voor alle producten voor ieder marktsegment. In maart 2011 is een beslissing genomen om dit proces te versterken door een enkele divisie te creëren die de productstrategie van alle drie de bedrijfsgebieden zal overzien consumentenproducten en diensten, zakelijke oplossingen en het verkopen van technologielicenties aan andere leveranciers.

Petr Merkulov, voormalig hoofd van de Technology Alliances Division, is aangesteld als Chief Product Officer.

à¢â‚¬Å“Ons doel is om leidende posities in te nemen in iedere sector waar het bedrijf in opereert, en om dat doel te bereiken moeten we continu actief onze producten en oplossingen blijven ontwikkelen op basis van de eisen van de markt,à¢â‚¬ zegt Petr Merkulov. à¢â‚¬Å“Kaspersky Lab‘˜s uitgebreide internationale expertise in het bestrijden van internetdreigingen is een groot voordeel als het op IT-beveiliging aankomt en we verzekeren dat deze know-how werkelijke voordelen biedt aan de gebruikers van onze producten. Met het opzetten van een enkele divisie die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van producten en diensten, zullen de vooruitstrevende oplossingen van Kaspersky Lab nog meer geïntegreerd worden zodat we onze gebruikers de beste beveiliging kunnen bieden.à¢â‚¬

Het management van Kaspersky Lab heeft in maart 2011 ook de beslissing genomen om de aanpak van het bedrijf ten opzichte van het regionale salesnetwerk te herzien. Er wordt een enkele divisie gecreëerd die het wereldwijde salesplatform zal onderhouden en ontwikkelen en die directe verantwoordelijkheid krijgt voor de sales en marketing in Europa en Noord-Amerika.

Steve Orenberg, voormalig Managing Director van Kaspersky Lab Americas, zal de nieuwe divisie gaan leiden. Hij is benoemd tot Chief Sales Officer. à¢â‚¬Å“Nu is Kaspersky Lab een echt internationaal bedrijf, met een internationale sales-structuur. Door alle sales-eenheden te combineren in à©à©n divisie zorgt Kaspersky Lab ervoor dat er een verenigde aanpak kan worden doorgevoerd voor het omgaan met onze partners en klanten wereldwijd, waardoor we eenzelfde service van hoog niveau kunnen bieden aan gebruikers in elk land ter wereld,à¢â‚¬ zegt Steve Orenberg.

Kaspersky Lab verwacht de geplande veranderingen in de eerste helft van 2011 te realiseren. Volgens het management team zal de nieuwe, gecentraliseerde managementstructuur het bedrijf helpen om zijn business effectiever wereldwijd te ontwikkelen, zodat een stabiele groei gewaarborgd wordt en de positie in de wereldwijde IT-beveiligingsmarkt wordt versterkt.

*Ongeauditeerde opbrengst
** Kaspersky Lab is als vierde beoordeeld in de IDC-rating ´Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor‘˜, 2009

Over Kaspersky Lab
Kaspersky Lab, opgericht in 1997, is een internationaal softwarebedrijf dat geavanceerde oplossingen levert voor de beveiliging van bedrijfs- en thuisnetwerken tegen internetgerelateerde risico‘˜s als virussen, spam, hackers, crimeware, malware en spyware. De door Kaspersky ontwikkelde technologie wordt wereldwijd toegepast in producten en diensten van vooraanstaande IT-securitybedrijven.
Het hoofdkantoor van Kaspersky Lab is gevestigd in Moskou, Rusland. Daarnaast heeft het bedrijf regionale kantoren in onder andere de Benelux, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen, Roemenië, China, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten plus een wereldwijd netwerk van ruim vijfhonderd partners.

Voor meer informatie zie www.kaspersky.com/nl of www.securelist.com voor het laatste nieuws over internetbeveiliging, alerts, analyses en nieuws, inclusief Kaspersky Virus Scanner.

Noot voor redacties:
Voor hoge resolutie beeldmateriaal en overige informatie kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersonen

Kaspersky Lab
Jeroen de Bruijn
Tel. +31 (0)30 752 95 00
[email protected]

The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 56 56 850
[email protected]