(Persbericht) Stel bedrijfsgevoelige informatie veilig bij verlies van mobiele telefoons
Moskou/ Utrecht, 6 juli 2011 - Door de consumerization van IT in de zakelijke omgeving staan IT-beveiligers voor nieuwe uitdagingen. Meer dan de helft van alle IT-managers (56 procent) voelt de druk om persoonlijke mobiele apparaten toe te staan op de werkvloer. Daarom is Kaspersky Endpoint Security 8 for Smartphone nu vernieuwd om smartphones nog beter te beveiligen tegen diefstal, onrechtmatige toegang tot data, verlies en mobiele malware.

De nieuwe Maintenance Pack biedt ondersteuning voor Android - op dit moment het meest gebruikte mobiele besturingssysteem ter wereld en een verwacht marktaandeel van vijftig procent in 2012 - en de meest recente versies van andere mobiele besturingssystemen. Met de introductie van dit product vergroot Kaspersky Lab zijn portfolio voor de zakelijke markt.

Het groeiende gebruik van smartphones voor zakelijke doeleinden in het afgelopen jaar gaat samen met de alsmaar verdergaande consumerization. Voorheen waren laptops en PC's de gangbare apparaten die werknemers gebruikten, maar op dit moment kan daar een hele variëteit aan smartphones aan toegevoegd worden. Volgens de informatie van IDC zijn er in het eerste kwartaal van 2011 meer dan 21 miljoen smartphones verkocht in West-Europa. Dat is een stijging van 76 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Van deze smartphones heeft 35,7 procent Android als besturingssysteem.

De stijging van het aantal mensen dat een eigen mobiele telefoon gebruikt voor het werk, betekent dat zowel zakelijke als privà© apparaten gebruikt worden om toegang te krijgen tot data van het bedrijf. Het is van groot belang dat de beveiliging van bedrijfsgevoelige data gegarandeerd blijft naarmate er meer verschillende mobiele apparaten gebruikt worden voor zakelijke doeleinden. Een balans vinden tussen de eventuele kostenbesparingen van consumerization en de beveiliging van al deze verschillende mobiele apparaten is à©à©n van de grootste uitdagingen voor bedrijven.

Kaspersky Endpoint Security 8 for Smartphone is ontwikkeld om bedrijven een krachtige en betrouwbare oplossing te bieden voor de beveiliging van mobiele apparaten van medewerkers in geval van verlies of diefstal. De software bevat verschillende anti-diefstalfuncties. Zo kan het apparaat met behulp van GPS gelokaliseerd worden en kan data op afstand versleuteld, gewist of geblokkeerd worden. Ook worden smartphones met deze software beschermd tegen SMS-spam, malware en andere aanvallen via internet.

De vernieuwde software is flexibel, gemakkelijk te implementeren en stelt bedrijven in staat alle mobiele apparaten met verschillende platforms te beveiligen vanuit à©à©n systeem, de Kaspersky Administration Kit. De oplossing biedt ook privacybeveiliging voor apparaten die zowel voor zakelijke als persoonlijke doeleinden gebruikt worden en heeft alle functionaliteiten in zich die bestaande anti-virusprogramma's ook hebben.

Martijn van Lom, Managing Director Kaspersky Lab Benelux, zegt: "Een belangrijke zorg is het verliezen van mobiele apparaten. Een onderzoek dat in opdracht van Kaspersky Lab onder 1.600 smartphone-gebruikers is uitgevoerdi, laat zien dat 20 procent van alle respondenten ooit een smartphone heeft verloren of dat er sprake was van diefstal. Dit gegeven is zo zorgwekkend omdat negentig procent van de respondenten zowel persoonlijke als zakelijke informatie op het apparaat heeft opgeslagen. Daarnaast is de stijgende hoeveelheid mobiele malware een punt van aandacht, het uitblijven van mobiele anti-virusmaatregelen kan desastreus zijn voor bedrijven. Daarom is het belangrijk dat IT-afdelingen volledig op de hoogte zijn en controle hebben over mobiele apparatuur binnen het bedrijf om zo geavanceerde bescherming te kunnen bieden voor alle apparaten."

i Het onderzoek is in opdracht van Kaspersky Lab uitgevoerd door Association of Independent Research Centres. De 1.600 respondenten zijn afkomstig uit Spanje, Groot-Brittannië, Frankrijk en Italië.

Over Kaspersky Lab
Kaspersky Lab, opgericht in 1997, is een internationaal softwarebedrijf dat geavanceerde oplossingen levert voor de beveiliging van bedrijfs- en thuisnetwerken tegen internetgerelateerde risico's als virussen, spam, hackers, crimeware, malware en spyware. De door Kaspersky ontwikkelde technologie wordt wereldwijd toegepast in producten en diensten van vooraanstaande IT-securitybedrijven.

Het hoofdkantoor van Kaspersky Lab is gevestigd in Moskou, Rusland. Daarnaast heeft het bedrijf regionale kantoren in onder andere de Benelux, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen, Roemenië, China, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten plus een wereldwijd netwerk van ruim vijfhonderd partners.

Voor meer informatie zie www.kaspersky.com/nl of www.securelist.com voor het laatste nieuws over internetbeveiliging, alerts, analyses en nieuws, inclusief Kaspersky Virus Scanner.

Noot voor redacties: Voor hoge resolutie beeldmateriaal en overige informatie kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersonen

Kaspersky Lab
Martijn van Lom
Tel. +31 (0)30 - 752 95 00
[email protected]

The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]