Het is een plaatje. Dat is de mening van vele dorpsbewoners uit Grootschermer die inmiddels een blik hebben geworpen op de nieuwe kerkeburg. De door VBK gebouwde brug is ontworpen als een authentieke ophaalbrug, zij het dat de heffunctie ontbreekt.

Nu de laatste werkzaamheden zijn verricht, vinden de gemeente Schermer, aannemer VBK en de Dorpsraad Grootschermer het tijd om het bouwwerk officieel te openen. Dat zal gebeuren op zater-dag 3 september, voorafgaande aan de opening van de kermis 2005.

De opening zal om 15.00 uur worden verricht door twee heren die nauw betrokken zijn geweest bij de herbouw van de brug. Wethouder Ruimtelijke Ordening Peter Leegwater en initiatiefnemer na-mens de Dorpsraad, Wim Brouwer, zullen gezamenlijk de officiële handeling verrichten. Aansluitend aan de openingshandeling kunnen de aanwezigen in de NH-kerk toasten op de in gebruikname van de brug.

Vervolgens vertrekt het gezelschap naar het kermisterrein, waar CDA-raadslid Annelies Roelofsen de kermis 2005 om 16.00 uur officieel zal openen.

Grootschermer ligt in het hart van de polder de Schermer, een internationaal landschappelijk momument. Aan de inpassing van de nieuwe brug in het bestaande landschap is dan ook meer dan normale aandacht geschonken.

bron:Gemeente Schermer

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular