Dit jaar brengen zo'n 1800 uitgezonden militairen, afkomstig van alle krijgsmachtdelen en verdeeld over achttien missies, de feestdagen door in het buitenland. In landen als Afghanistan, Irak, Congo, Indonesië en Bosnië-Herzegovina vieren zij kerst en oud en nieuw. Het is een goede gewoonte dat de bewindslieden en militaire autoriteiten van Defensie hen op deze feestdagen bezoeken.
Ook dit jaar is dat het geval en worden de volgende bezoeken gebracht:
Van 22 tot 26 december brengen de commandant Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal Hans de Jong, commandant Koninklijke Marechaussee luitenant-generaal Minze Beuving, plaatsvervangend commandant Landstrijdkrachten generaal-majoor Lex Oostendorp en de directeur Commando DienstenCentra, Paul de la Chambre, een bezoek aan de uitgezonden eenheden in Afghanistan.
Van 24 tot 29 december bezoekt de minister van Defensie, Henk Kamp, het vlootverband CTF-150, dat opereert in het zeegebied rond het Arabisch Schiereiland. Tijdens dit bezoek wordt hij vergezeld door de commandant Zeestrijdkrachten, vice-admiraal Jan Willem Kelder. Op 24 en 25 december brengt de staatssecretaris van Defensie, Cees van der Knaap, een bezoek aan de uitgezonden militairen in Bosnië-Herzegovina. Tijdens dit bezoek wordt hij vergezeld door de plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten, luitenant-generaal
Hans Sonneveld.
Op 30 december en 1 januari bezoekt de Commandant der Strijdkrachten (CDS), generaal Dick Berlijn, de militairen die zijn ingezet in Pakistan en daar humanitaire hulp verlenen aan de slachtoffers van de aardbeving. De commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Peter van Uhm, reist met hem mee. Alle autoriteiten zullen gekleed zijn in traditioneel ceremonieel rood afgezet met wit bont, een rode lederenriem en traditionele rode muts met witte pluim en witte bontrand, rode lederen laarzen aan de bovenkant eveneens afgezet met een witte bontrand. Voor het bont is kunstbont gebruikt.
bron:MinDef