Op donderdag 2 maart heeft op de A-79 ter hoogte van Valkenburg a/d Geul rond 22.30 uur een kettingbotsing plaatsgevonden. Hierbij was naar schatting een dertiental voertuigen (personenauto’s) betrokken. De oorzaak van de kettingbotsing is het gladde wegdek op de brug die op dat gedeelte van de A-79 een dal overspant.

Toen de hulpdiensten korte tijd later ter plaatse arriveerden, stonden nog 9 voertuigen op het wegdek. Enkele voertuigen die slechts met de vangrail in aanraking waren gekomen, bleken reeds te zijn vertrokken. Er is bij de kettingbotsing niemand ernstig gewond geraakt, wel klaagden in totaal 6 personen over pijn in de nek, rug of schouders.

Kort nadat alle voertuigen door een bergingbedrijf waren afgevoerd, werd begonnen met het schoonmaken van het wegdek, waarna het wegdek werd gepekeld. Dit gebeurde in beide rijrichtingen op de brug. Andere weggebruikers hebben hierdoor nog enige hinder ondervonden, ook omdat de A-79 na de kettingbotsing voor het verkeer in de richting Heerlen-Maastricht vanaf Hulsberg was afgesloten. Toen de A-79 weer kon worden vrijgegeven, zijn zogenaamde tekstkarren van Rijkswaterstaat geplaatst ter hoogte van de Geusselt en Klimmen om de weggebruikers te waarschuwen voor mogelijke gladheid.
bron:Politie Limburg-Zuid