Uit vele onderzoeken van de afgelopen jaren is gebleken dat een aanzienlijk deel van de beroepsbevolking onwaarheden op zijn of haar c.v. vermeld. Eveneens is gebleken dat zelfs een deel van werkend Nederland bereid is te liegen over functie, contract, salaris en werkervaring. Er zijn diverse voorbeelden die de nodige aandacht hebben ontvangen in de media. Denk maar eens aan de schouwburgdirecteur uit Nijmegen die zijn c.v. behoorlijk had aangevuld en de chirurg van een ziekenhuis in Emmen, die zoals achteraf bleek, niet meer had mogen praktiseren.

Dat is nu verleden tijd. Stichting Certificum is houder van het onafhankelijke keurmerk OKCV voor curricula vitae. Vanaf 1 september 2009 voorziet Stichting Certificum na volledige controle Nederlandse c.v.´s van het keurmerk OKCV. Daarbij is het motto: "Vertrouwen is goed, controle is beter".

Particulieren kunnen voor een bedrag van à¢à¢â‚¬Å¡¬ 89,25 hun c.v. laten controleren en daarmee laten certificeren. Is het c.v. akkoord bevonden voor het toekennen van het unieke keurmerk OKCV, wordt het c.v. voorzien van het keurmerk en opgenomen in de beveiligde database van Certificum. Voor mensen met een WW-, WWB- of WAJONG uitkering evenals studenten geldt het kortingstarief van à¢à¢â‚¬Å¡¬ 45.-

Bedrijven kunnen middels deze database controleren of een sollicitant inderdaad het vereiste c.v. keurmerk bezit. Dit maakt de werving en selectie van geschikte kandidaten voor bedrijven aanzienlijk eenvoudiger.

Bedrijven kunnen ook gebruik maken van deze service door het keurmerk te integreren in hun werving- en selectieproces. Bovendien biedt Certificum de mogelijkheid om voor een bijzonder aantrekkelijk tarief van à¢à¢â‚¬Å¡¬ 29,75 een referentieonderzoek uit te voeren. Dit tarief geldt zowel voor particulieren als voor bedrijven.

Voor meer informatie en mogelijkheden kijkt u op www.okcv.nl

Website: http://www.okcv.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular