Stichting Kico uit Veldhoven, organisator van onder meer kindervakanties, heeft als tiende organisatie in Nederland de kwaliteitsonderscheiding Vrijwillige Inzet: GOED GEREGELD! ontvangen voor haar goede vrijwilligersbeleid. De stichting verzorgt met enkele betaalde krachten en ongeveer 300 vrijwilligers vakanties, weekenden en een maatjesproject voor kinderen en jongeren die niet de kans hebben om er eens uit te zijn. De kwaliteitsonderscheiding is een initiatief van Vereniging NOV.

Kico ziet de onderscheiding als een erkenning voor haar professionele manier van werken en de kwaliteit die zij voortdurend nastreeft. Naast aandacht voor het vrijwilligersbeleid, staat bij Kico een deskundige en kwalitatief hoogwaardige begeleiding van de kinderen tijdens de activiteiten voorop.

Onder het motto Ieder kind verdient aandacht omringt Kico kwetsbare kinderen uit de doelgroep met positieve, individuele aandacht en zorg, zodat ook zij kunnen ontspannen en genieten van leuke activiteiten. Goed vrijwilligersbeleid Vereniging NOV wil met de kwaliteitsonderscheiding vrijwilligersorganisaties stimuleren om aan kwaliteit te werken.

Organisaties kunnen met de onderscheiding Vrijwillige inzet: GOED GEREGELD aan de buitenwereld laten zien dat zij het vrijwilligerswerk succesvol en aantrekkelijk hebben georganiseerd. En een goed vrijwilligersbeleid is weer de basis voor het trekken van nieuwe vrijwilligers. Zelfevaluatie Om in aanmerking te komen voor de onderscheiding heeft Stichting Kico de Zelfevaluatie Vrijwillige Inzet ingevuld.

Deze zelfevaluatie is een uitgebreide lijst met aspecten rondom de organisatie van het vrijwilligerswerk. Als medewerkers uit verschillende lagen van de organisatie deze evaluatie invullen is het resultaat een röntgenfoto van de kwaliteit van het vrijwilligerswerk. De organisatie kan vervolgens aan de slag met de verbeterpunten en zorgen voor behoud van de goedlopende zaken. Scoort een organisatie, net zoals Kico, hoog dan kan de kwaliteitsonderscheiding aangevraagd worden.

bron:NOV