Juni is kindermaand in Flevoland tijdens de Kids voor Nix campagne van het Flevolands Bureau voor Toerisme met speciale gratis acties van het Flevolandse bedrijfsleven. Dus is het voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar een maand lang voor nix overnachten, voor nix eten, voor nix presentjes, voor nix entree, kortom gratis genieten in Flevoland. Wat een gelukvogels! 

Wat is er voor NIX 
Kinderen krijgen gratis toegang tot attracties zoals de Bataviawerf en de Aquamundo bij Center Parcs de Eemhof. Ze mogen gratis naar het theater in Almere, maar ook naar musea in Lelystad, Nagele en Schokland. Ze krijgen cadeaus op diverse locaties zoals bij Walibi World of bij de tankstations van Van Staveren. Overnachten kan helemaal gratis bij diverse accommodaties. Ook bieden twintig restaurants een gratis etentje aan en zijn diverse evenementen te bezoeken. Kinderen kunnen zelfs gratis hun band laten plakken! 
 
Hoe werkt het? 
Per ouder of begeleider van 18 jaar of ouder krijgen maximaal twee kinderen tussen 0 en 12 jaar in de maand juni recht op de gratis acties op vertoon van een ingevulde Kids voor Nix Cheque. Deze cheque is te downloaden vanaf de actie site www.kidsvoornix.nl of www.kidsvoorniks.nl. Hierop zijn ook alle acties terug te vinden. Alle deelnemende bedrijven zijn te herkennen aan posters en bij elke deelnemer liggen folders met een overzicht van alle acties en een aantal cheques om ter plaatse nog in te vullen. 
 
Kindvriendelijke Provincie 
Het Flevolands Bureau voor Toerisme heeft de Kids voor Nix campagne opgezet om te laten zien, aan gezinnen met jonge kinderen, welke mogelijkheden Flevoland biedt voor een dagje uit.  Middels een multimediale campagne met een internetsite, radiospots, buitenreclame, flyers en free publicity wordt aan de campagne ruchtbaarheid gegeven. Voor de radiospots is gebruik gemaakt van de stem van kindervriendin Jetske van den Elsen, bekend van onder andere Willem Wever, Buya en Klokhuis. Kids voor Nix is mede mogelijk gemaakt door meer dan vijftig enthousiaste ondernemers in Flevoland.  
 
bron:FBT