Kinderen en kunstenaars bezetten vanochtend parkeerplaatsen in de Amsterdamse binnenstad. Ze maken er hun speelplaats van door auto's te beschilderen. Zo veroveren ze op een kleurrijke manier speelruimte terug, die jarenlang steeds minder à©n minder veilig is geworden. Zij kondigen de 3VO-Straatspeeldag van 1 juni aan, die in het teken staat van meer veilige speelplekken voor kinderen op straat.Want wie ziet er nog wel eens een spelend kind in het wild?  
 

Kunstenaars in actie 
Kunstenaars van 'The Gallery'  Donkersloot, waaronder Leo Spindelaar, Taco Eisma, Piet Linnebank, Chriz van Jaarsveld, Saskya van Jaarsveld, Silvester Peperkamp doen mee.  Samen met de kinderen doen ze eerst een hoes om de auto's en vormen die om tot een kleurig protest. Kinderen moeten gewoon op straat kunnen spelen, vinden ze. Op de website www.3VO.nl kunnen kinderen vanaf morgen zien hoe zij ook auto's tot speelplaats kunnen maken op de 3VO-Straatspeeldag. 
 
Minder speelplekken veilig bereikbaar 
Spontaan het huis uitlopen en buitenspelen, kan op steeds minder plekken. Onder andere omdat het verkeer drukker wordt, de stoepen te smal zijn, of omdat de straat en de stoep als parkeerplaats worden gebruikt. Ook zijn de afgelopen tientallen jaren steeds minder speelplaatsen voor kinderen veilig bereikbaar geworden. Kinderen moeten drukke straten oversteken, of moeten langere wegen afleggen om bij een speelplaats te komen. Zij lopen steeds meer kans een ongeluk te krijgen. 

bron:3VO