Een spannende ontdekkingsreis door Afrika of Azië? Of naar een camping aan de Cà´te d'Azur? De vakantiebestemming is niet meer iets dat de ouders alleen bepalen, ook de kinderen beslissen mee. De grote vraag is welke reis en welke bestemming zowel bij ouders als kinderen favoriet is. Dà© manier om dat te ontdekken is een tripje naar de  Vakantiebeurs in Utrecht. Van 11 tot en met 15 januari 2006 zijn in de Jaarbeurs honderden reisaanbieders aanwezig, een aantal speciaal gericht op gezinsvakanties.

Verder zijn er talloze activiteiten voor oudere en jonge bezoekers. Mooie reden om met het hele gezin naar Utrecht te komen! Voor de prijs hoeft niemand het te laten: toegangskaartjes voor kinderen kosten afhankelijk van de leeftijd 0 of 2,50 euro. RCN - de aanbieder van recreatiecentra in Frankrijk en Nederland - houdt steeds meer rekening met de wensen van de kleintjes. Tijdens de Vakantiebeurs wordt een waar kinderwalhalla opgezet. Een programma voor de aller kleinsten en voor de wat oudere kids een echt kinderpaspoort, kindertheater en -activiteiten en kans op het winnen van een reis voor het hele gezin. Gratis! Ook op de stands zelf wordt aandacht besteed aan de wensen van de kids. Zo is er een strand met à¨cht zand waar zandsculpturen worden gebouwd en natuurlijk ook lekker met emmer en schepje gespeeld kan worden. Bij de stand van het Oostenrijks Verkeersbureau toveren clowns ballonnen om tot de mooiste figuren, Vacance Select bouwt de stand om tot Mediterraan dorp met een speciaal kinderprogramma in het weekend en ook Sudtours organiseert allerlei vrolijke beursactiviteiten.

Juniorenreizen
Touroperators richten zich steeds meer direct tot de kinderen. Zo biedt Djoser onder de naam ´Djoser Junior' vakanties voor ouders met kinderen. Nà©t even anders dan de reizen voor 'uitsluitend' volwassenen. Het programma is spannender met bijvoorbeeld een speurtocht rond de piramides van Gizeh of overnachten in een zeeaquarium in Canada. Ook Sudtours heeft sinds kort onder de naam Fun4Kidz een brochure en website ontwikkeld speciaal voor kinderen, met reizen voor de hele familie. ´Kinderen leren reizen' is de insteek van de avontuurlijke rondreizen van Baobab. Tijdens de reis leren ze samen met hun ouders veel over het land, de natuur en de cultuur. En ook Familieavontuur.nl organiseert avontuurlijke rondreizen naar Azië, Afrika en Latijns Amerika voor gezinnen met kinderen.

Tijd om de wereld te verkennen
Kortom: het is tijd om samen met de kinderen de wereld te verkennen. En dat begint al in januari, op de Vakantiebeurs in Utrecht! De Vakantiebeurs is à©à©n grote ontdekkingsreis met zang, dans en shows, themapresentaties en vol beleving met vreemde, maar overheerlijke hapjes, drankjes en geuren bij de gezellige terrasjes, eet- en drinktentjes.

bron:USP PR & Communicatie