Kinderen die zelf vliegers willen leren maken en daarna mee willen doen aan een echte vliegerwedstrijd, zijn welkom op het Beemstervliegerfestival. Dat wordt georganiseerd door het Infocenter Beemster/VVV en vindt plaats op zaterdag 9 juli in Middenbeemster. Deelname en toegang zijn gratis.

Op zaterdag 9 juli om 14.30 uur start het maken van de vliegers, in de tuin naast het Infocenter Beemster/VVV aan de Middenweg 185. De kinderen krijgen advies en hulp van onder andere vliegerdeskundige Marc Bregman. De maker van de meest bijzondere vlieger wordt beloond met een exclusieve vlieger: een stuntmatras inclusief lijnen en grepen ter waarde van à¢?¬ 50,00. Er is plaats voor circa 100 kinderen.

"Snoepdroppen"

Is er voldoende wind, dan worden op dezelfde dag om ongeveer 17.00 uur de vliegers opgelaten. Daarbij geeft een aantal ervaren vliegers een demonstratie met verschillende showvliegers. Zo worden er ´mega-à©à©nlijners' van zo'n 30 meter in de vorm van een inktvis en een teddybeer opgelaten. Ook vindt er het ´snoepdroppen' plaats: een speciale vlieger laat uit de lucht verpakte snoepjes vallen die de kinderen mogen oprapen.

bron:Beemster/VVV

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular