Bij drie verschillende verkeersongelukken in drie gemeenten in Noord Holland Noord zijn donderdag 3 verschillende kinderen ernstig gewond geraakt. In elk van de drie gevallen moest de traumahelicopter worden ingeschakeld om het slachtoffer naar het ziekenhuis te brengen of eerste hulp te verlenen.

Een 10-jarig meisje uit Enkhuizen is donderdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een aanrijding. Zij fietste over het Stuurboord in Enkhuizen, tussen In het Want en Bakboord, toen zij rond 16.00 uur in botsing raakte met een auto. Die werd bestuurd door een 26-jarige man uit Enkhuizen. Deze automobilist kwam uit de tegenovergestelde richting aanrijden. Het kind kwam ten val en liep ernstig hoofdletsel op. Het is nog niet bekend hoe de aanrijding heeft kunnen ontstaan. De traumahelikopter kwam ter plaatse en het kind is per ambulance naar het ziekenhuis in Alkmaar vervoerd.

Een 11-jarige jongen uit Limmen is donderdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Soomerwegh in Limmen. De jongen reed rond 16.50 uur op zijn fiets over de Geesterduinweg in westelijke richting en wilde oversteken bij de kruising met de Soomerwegh. Daar kwam juist op dat moment een auto met caravan aanrijden. Vermoedelijk heeft de jongen deze auto die van links kwam over het hoofd gezien en is hij de voorrangsweg overgestoken. De bestuurder, een 70-jarige man uit Heemskerk, stopte direct toen hij zag dat de jongen tussen de auto en de caravan terecht was gekomen. De traumahelikopter is ter plaatse gekomen en is na verleende assistentie doorgevlogen naar Breezand. De jongen is ter observatie met nog onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis in Alkmaar.

Donderdagmiddag om 17.10 uur is een 15-jarige jongen uit Breezand gewond geraakt bij een aanrijding. Hij fietste vanaf het erf van een pand weg om de Balgweg bij Breezand over te steken. Vermoedelijk werd zijn zicht belemmerd door een aantal obstakels. Hij zag de auto die uit de richting van Den Helder kwam aanrijden over het hoofd en stak de weg over. De automobiliste, een 35-jarige vrouw uit Breezand, kon ondanks dat zij niet hard reed een aanrijding niet meer voorkomen. De jongen is met been- en hoofdletsel per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Amsterdam vervoerd wegens de drukte die door de eerdere aanrijdingen was ontstaan. 
 
bron:Politie Noord Holland Noord.