Voor 50.000 kinderen dreigde het Sinterklaasfeest ook dit jaar weer in het water te
vallen, maar dankzij Nationaal Fonds Kinderhulp kunnen zij alsnog genieten van een echte pakjesavond. Met de toepasselijke naam Actie Pepernoot zamelt Kinderhulp jaarlijks geld in om kinderen in de jeugdzorg 25 euro aan Sinterklaascadeaus te kunnen geven. Een uitkomst voor jeugdzorg-instellingen en (pleeg-)ouders die zich het kopen van deze cadeaus moeilijk kunnen veroorloven.

'Pakjesavond is een echt kinderfeest. Kinderen die te maken krijgen met de jeugdzorg hebben het niet makkelijk en verdienen juist op die avond een steuntje in de rug. Maar ook ouders en verzorgers delen in de feestvreugde, omdat het plezier en geluk van een kind dat een cadeautje ontvangt ook op hen afstraalt. Met Actie Pepernoot zorgt Kinderhulp er voor dat deze kinderen niet worden overgeslagen,'zegt Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp.

Met Actie Pepernoot beoogt Kinderhulp dat een Sinterklaasviering voor ieder kind
vanzelfsprekend blijft. De actie die sinds 2000 bestaat en jaarlijks wordt georganiseerd, ontvangt ook dit jaar een flinke bijdrage van de Sponsor Loterij.

Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich al ruim 45 jaar in om kinderen die te maken
krijgen met jeugdzorg een beetje gewoon geluk te bezorgen. Kinderhulp honoreert aanvragen voor financiële ondersteuning, afkomstig van allerlei instellingen voor jeugdzorg. Het gaat hierbij om direct kindgerichte zaken zoals een weekje kamperen in de zomer, een fiets, een lidmaatschap van een sportclub of een echte Sinterklaasviering. Het Nationaal Fonds Kinderhulp is geheel afhankelijk van giften en donaties. Bijdragen voor Nationaal Fonds Kinderhulp kunnen worden gestort op gironummer: 40.40.40

bron:Capita B.V.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular