In de herfstvakantie pakt Museum Broeker Veiling in Broek op Langedijk bij Alkmaar extra uit voor de kinderen. Tijdens de kinderweek die op maandag 24 oktober begint, kunnen de kinderen kaarsen maken, dansen, werken in het museum als bijvoorbeeld schippershulpje of veilingassistent en meedoen aan  het actieprogramma Kool is Cool.

Ook dit jaar is er een reuzen-pompoenen-kweek-wedstrijd, waarvan de reusachtige resultaten in de Broeker Veiling liggen. Uiteraard wordt er dagelijks groente geveild en dat is nog altijd een hoogtepunt in het museumbezoek. De groente wordt per boot uit het Rijk der duizend eilanden aangevoerd en ook de bezoekers kunnen via de veilingklok meebieden.

Clown, dansen en aardappelquiz
Op maandag de 24ste, start zowel om 13.00 uur als 14.30 uur de workshop "hoe word ik een clown?" , onder leiding van een echte clown.
Op woensdagmiddag is de dansvloer geopend voor wie een dansje wil maken met een mooi kostuum aan. Er kan die dag volop worden geknutseld rond het thema herfst. Op donderdag de 27ste start om 11.00 uur en om 14.00 uur het actieprogramma Kool is Cool met daarin een aardappelquiz, het blindeman-in-het-eilandenrijk spel, een hoorspel en een uienrace.

Werken in het museum
De spannendste dagen zijn dinsdag 25 oktober en vrijdag 28 oktober. Want dan mogen kinderen leren werken in het museum als rondleider, winkeldame, veilingassistent of zelfs als hulpje van de schipper!  Wat ze geleerd hebben, gaan ze aan hun ouders demonstreren. Uiteraard krijgen de nieuwe ´werknemers' gratis entree. Wie hieraan wil meedoen, moet zich wel van te voren opgeven via 0226 313807. Er zijn twee mogelijkheden: van 10.00 uur - 12.00 uur en van 13.00 uur - 15.00 uur.

Dagelijks
Iedere dag van de week, vanaf 13.00 uur, kunnen de kinderen  zelf kaarsen maken. Dit kost iets extra maar is dan ook heel leuk en bijzonder!  Ook liggen de hele week Oudhollandse spelletjes klaar, zoals hoepels, tollen, en een heuse vliegende Hollander. Inbegrepen bij het museumbezoek is uiteraard de veiling waaraan kinderen à©n volwassenen veel plezier zullen beleven.

Museum Broeker Veiling in Broek op Langedijk is een uniek museum en een fantastische attractie. In het authentieke veilinglokaal kan het publiek kan nog steeds deelnemen aan de groenteveiling. Ook is er een rondvaart die voert door het laatste deel van het Rijk der Duizend Eilanden. Museum Broeker Veiling is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs is à¢?¬ 6,-- voor volwassenen en à¢?¬ 3,50 voor kinderen van 3 t/m 14 jaar.

bron:Museum Broeker Veiling