De klacht over de reclamespot van telecombedrijf Versatel, waarin de 'hand van God' een doelpoging van Feyenoordspeler Romeo Castelen intikt, is ongegrond verklaard. De Reclame Code Commissie oordeelt dat de spot niet in strijd is met de goede smaak.

Verheugd
"Wij zijn verheugd over de uitspraak van de commissie", laat een woordvoerster van Versatel gisteren weten. "We vinden het vervelend dat er zoveel klachten zijn binnengekomen, want we willen geen mensen kwetsen. Maar we vinden zelf ook dat we geen grens hebben overschreden."

Kwetsend
De Reclame Code Commissie ontving vanaf de eerste uitzenddatum op 18 april 213 klachten over de reclame voor een supersnelle adsl-verbinding met het exclusieve aanbod voor rechtstreekse uitzendingen van het eredivisievoetbal. De klagers noemden het spotje kwetsend voor gelovigen. De ChristenUnie bood 10 mei 1100 handtekeningen aan de commissie en Versatel uit protest tegen de reclame.

Op tv?
Of de commercial nog op de buis komt, is nog onzeker. "Voorlopig even niet, omdat we eerst met andere reclame-uitingen komen, maar wellicht later", aldus de Versatel-woordvoerster.

bron:RKK