Annemieke Glas, uit Egmond aan Zee, heeft de twijfelachtige eer à©à©n van de  weekprijzen voor Klein Persoonlijk Leed in de wacht te slepen; een initiatief van Centraal Beheer Achmea om hun 20 jaar lopende campagne Even Apeldoorn bellen te vieren.

Je laat je kind samen met de dochter van een bloemenzaak een middagje alleen in de net prachtig door jou gedecoreerde bloementuin. En ze besluiten om het oud-Hollandse spel " Bloemenwinkeltje" te gaan spelen met als resultaat een compleet geruïneerd bloemenperkje. Om het leed te verzachten mag zij letterlijk een dag in bed blijven liggen want zij wint een overnachting in een suite in hotel Apeldoorn. De Klein Leed Actie loopt nog tot en met 5 juni 2005. Heel Nederland wordt opgeroepen zijn of haar pechmomenten in te sturen of te stemmen op anderen via www.evenapeldoorn.nl of door te bellen met 0800-4675.

Bloemencorso verdwijnt
Annemieke ondervond laatst een typisch geval van klein leed: "Wat mij vandaag overkwam? De hele dag ben ik aan het stoeien geweest om de tuin tip top te krijgen. Een  prachtige bloementuin, vol met de paarse tinten waar ik zo van hou was het resultaat. Kom ik net weer in de tuin..................whhhaaaaaa weg bloemetjes. Er staan alleen nog groene steeltjes. Verschrikt kijk ik mijn zoontje aan die mij weer lief aankijkt en zegt "mooi hਠmam, ik heb bloemenwinkeltje gespeeld."Zoonlief was aan de gang geweest en had zijn inspiratie net van ver gehaald. " Remco was aan het spelen met een dochtertje van vrienden die hun eigen bloemenzaak hebben, vandaar dit ´ ongelukje'. We kunnen hier dan ook nog eens lekker om lachen tijdens ons verdiende uitslaapweekendje in Apeldoorn, heerlijk gewoon", besluit Annemieke met een lach.

Al 20 jaar Even Apeldoorn bellen

"Het idee voor de Klein Leed Actie is ontstaan naar aanleiding van de heugelijke gebeurtenis dat wij dit jaar al 20 jaar de campagne ´Even Apeldoorn bellen' voeren. Naast al onze bekende verzekeringen, staan wij nu stil bij het allerkleinste leed en proberen dat met deze tijdelijke actie te verzachten. We staan dichtbij onze klanten en willen dat met deze actie extra benadrukken" aldus Rob Mol, woordvoerder van Centraal Beheer Achmea.

De Klein Leed Cup

Het kan altijd erger. Uiteraard kan er maar à©à©n iemand de Grootste Pechvogel zijn en deze persoon heeft de twijfelachtige eer om de Klein Leed Cup in ontvangst te mogen nemen. Uit naam van een deskundige jury, die later bekend zal worden gemaakt, zal aan het einde van de actie de Klein Leed Cup uitgereikt worden aan degene met het zieligste verhaal.

Klein Zakelijk Leed
Naast al het dagelijkse kleine persoonlijke leed is er natuurlijk het fenomeen Klein Zakelijk Leed. Je staat net over je baas te roddelen als hij achter je staat, je bent aan de diarree terwijl je een sollicitatiegesprek hebt of je hebt een zeer persoonlijke e-mail per ongeluk aan een klant gestuurd.....

Gelukkig kan deze categorie pechvogels ook terecht op www.evenapeldoorn.nl en dingen zij tevens mee naar een relaxdag in bed.

bron:Achemea