Kliniekoverzicht.nl is een nieuw concept en werd op 06 februari 2007 gelanceerd. Sinds de start stijgt het aantal bezoekers gestaag. Waren er in het begin gemiddeld 30 unieke bezoekers per dag, nu zijn het er gemiddeld 300. Op 20 maart jl. passeerde de site dan ook de eerste magische grens van 10.000 unieke bezoekers die de site sinds de start hebben bezocht.

Dit aantal werd behaald in 6 weken en zonder één cent uit te geven aan dure advertenties of google campagnes om de site bekend te maken! Hoe dit kan? Enige wat Kliniekoverzicht.nl hierover te melden heeft is;"...het is heel belangrijk om op internet gevonden te worden. Dit kan alleen als een website heel hoog in de zoekresultaten terechtkomt. Wij beschikken over een professionele en een zeer effectieve internet- en websiteoptimalisatie afdeling om heel snel heel hoog te komen..."Kliniekoverzicht.nl is de eerste informatiesite waarop de bezoeker niet alleen uitgebreide informatie over de klinieken, de specialisten en de behandelingen kan vinden maar ook waarop hij/zij de klinieken en de specialisten kan beoordelen. Voorwaarde is wel dat de bezoeker die een beoordeling geeft ook daadwerkelijk een behandeling heeft ondergaan.

Veel consumenten die een cosmetische en/of een plastisch chirurgische behandeling overwegen, worstelen met belangrijke vragen als; Hoe weet ik of een kliniek goed is?.... Hoe vakbekwaam is de specialist?... Hoe zijn de ervaringen van patiënten?... Wat zijn de risico's van bepaalde behandelingen?... Hoe goed is de nazorg geregeld?... Door het vele aanbod en de grote prijsverschillen tussen aanbieders onderling, ziet de consument vaak door de bomen het bos niet meer. Is goedkoop bijvoorbeeld ook duurkoop? Of is het juist heel logisch dat een zeer vakbekwame specialist ook hogere tarieven hanteert? Op deze en tal van andere vragen wil Kliniekoverzicht.nl een antwoord geven.Op het internet zijn al vele informatiesites over klinieken te vinden. Het unieke aan Kliniekoverzicht.nl is niet alleen het feit dat de bezoeker klinieken, specialisten en behandelingen via een uitgebreide zoekfunctionaliteit kan zoeken en vinden, maar ook dat de bezoeker de mogelijkheid heeft om zijn/haar ervaring te delen met anderen.

Voor de deelnemende klinieken heeft Kliniekoverzicht.nl ook veel meer te bieden dan de andere concurrerende sites op dit gebied. Zij kunnen via een eigen login en middels een Content Management Systeem (ontwikkeld door CoolCreations) hun eigen informatie up-to-date houden, artsen met hun CV toevoegen, behandelaanbod beheren, eigen nieuws, aanbiedingen, voor en na foto’s van patiënten toevoegen. En nog veel meer.

Kliniekoverzicht.nl is een initiatief van 3 ondernemers, elke met zijn eigen ervaring en expertise; conceptontwikkeling, technische realisatie en website-optimalisatie. Één van de initiatiefnemers over Kliniekoverzicht.nl: "Geen enkele informatiesite over klinieken biedt zowel de aanbieder mogelijkheid tot een uitgebreide vermelding van zijn/haar kliniek op de site als de consument de mogelijkheid om klinieken én specialisten persoonlijk te beoordelen. Het is uiteindelijk onze bedoeling dat alle in Nederland bestaande klinieken op onze site worden vermeld. Wij vinden dat Kliniekoverzicht.nl een grote aanwinst is voor de consument. Ook zullen wij Kliniekoverzicht.nl constant blijven uitbreiden met nieuwe functionaliteiten. Hierbij gaan we nauw luisteren naar de wensen van de gebruikers. En hiermee bedoelen wij zowel de deelnemende klinieken als de bezoekers van onze site”.

bron:Kliniekoverzicht.nl