Bundestrainer Jà¼rgen Klinsmann heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de vriendschappelijke interland Nederland-Duitsland volgende week woensdag in Rotterdam. De ex-international heeft 19 spelers opgeroepen. De routiniers Wà¶rns, Hamann en Klose keren na een blessure terug in de Mannschaft.
 

Lukas Podolski van FC Kà¶ln en Bastian Schweinsteiger van Bayern Mà¼nchen ontbreken. Zij kampen met de naweeën van blessures. Wat betreft de keepers heeft Klinsman een aparte regeling getroffen. Met Oliver Kahn en Jens Lehmann heeft hij de beschikking over twee goalies van wereldklasse. Kahn staat de eerste drie oefenduels tussen de palen, daarna is Lehmann drie keer aan de beurt. Zo hebben beiden ook tijd om zich op hun club te richten. Timo Hildebrand van VfB Stuttgart is in alle duels van de partij als tweede doelman.

Klinsmann kijkt uit naar de ontmoeting met Oranje, vooral het weerzien met generatiegenoot Marco van Basten. 'In onze tijd als spelers hebben we veel interessante duels uitgevochten. Zowel bij de nationale ploeg als in de Milanese derby's tussen AC Milan en Internazionale. Ik ben zeer onder de indruk van zijn werk als bondscoach. In een jaar tijd heeft hij Nederland naar de wereldtop geleid. Nederland staat derde op de wereldranglijst en heeft een prima uitgangspositie om zich voor het WK te kwalificeren. Ik ben ervan overtuigd dat Oranje er straks op het WK bij is, ondanks de sterke concurrentie in de kwalificatiegroep', aldus Klinsmann op de website van de Duitse voetbalbond.

Selectie Duitsland:

Doel: Timo Hildebrand (VfB Stuttgart 3/0), Oliver Kahn (Bayern Mà¼nchen 80/0).

Verdediging: Arne Friedrich (Hertha BSC Berlin 29/0), Andreas Hinkel (VfB Stuttgart 15/0), Thomas Hitzlsperger (VfB Stuttgart 9/0), Robert Huth (Chelsea 11/1), Per Mertesacker (Hannover '96 12/1), Christian Wà¶rns (Borussia Dortmund 64/0).

Middenveld: Michael Ballack (Bayern Mà¼nchen 57/28), Tim Borowski (Werder Bremen 10/0), Sebastian Deisler (Bayern Mà¼nchen 29/3), Fabian Ernst Schalke '04 20/1), Torsten Frings (Werder Bremen 44/5), Dietmar Hamann (FC Liverpool 58/5), Bernd Schneider Bayer Leverkusen 53/1).

Aanval: Gerald Asamoah (Schalke '04 33/5), Miroslav Klose (Werder Bremen 46/20), Kevin Kuranyi (Schalke 04  29/14), Oliver Neuville (Borussia Mà¶nchengladbach 49/4).

 (Getallen achter de clubnaam betreffen: aantal interlands/aantal gescoorde goals)

bron:KNVB

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular