FC Omniworld werd maandagavond rondom de competitiewedstrijd tegen Veendam uitgebreid gefeliciteerd met het toetreden tot het betaald voetbal. Directeur betaald voetbal Henk Kesler overhandigde Renà© ter Borgh (voorzitter Omniworld) een aantal cadeaus op deze heugelijke avond.

Kesler herinnerde zich in zijn speech nog goed het moment dat de club uit Almere aan de deur klopte bij de KNVB voor een licentie betaald voetbal. ´Ik kan me nog herinneren dat jullie ergens in de bijna tien jaar dat jullie aan het lobbyen waren met zo'n zware delegatie in Zeist kwamen, dat ik dacht dat jullie de licentie diezelfde middag al mee wilden nemen', grapte de voorzitter van de KNVB.

Een nieuwe club in het betaald voetbal is de laatste jaren een bijzondere gebeurtenis. Competitieplanner betaald voetbal Heinrich Welling beaamt dat. ´De vorige was AGOVV en jaren daarvoor was het TOP Oss geloof ik. Met de komst van Omniworld hebben we nu gelukkig ook weer een even aantal clubs in de Gouden Gids Divisie, waardoor de wedstrijden mooi gelijk lopen.'

Nadat de cadeaus door de nieuweling in het betaald voetbal waren uitgepakt gaf Kesler nog even een toelichting bij de presentjes van de KNVB. Bij het overhandigen van een klok zei de KNVB-voorzitter: ´Ik hoop dat jullie bij de tijd blijven en dat jullie niet alles aan de grote klok hangen.' Naast het uurwerk kreeg het bestuur van Omniworld ook een champagnekoeler. Met het oog op een mogelijk kampioenschap in de toekomst kan dat best nog eens van pas komen.
 
bron:KNVB