In 2008 zal de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen haar 200-jarig bestaan vieren. In dat hele jaar zullen er activiteiten plaatsvinden, die allemaal om het thema 'de magie van wetenschap' draaien. De Akademie wil haar lustrum met heel Nederland vieren. De president van de Akademie, professor Frits van Oostrom, denkt met het gekozen thema een breed publiek te kunnen bereiken. Graag maken we u nu alvast attent op onze plannen.

 

Een speciale website, symposia, wedstrijden, een nationaal onderzoek: dit is slechts een kleine greep uit de grote lijst van activiteiten die de KNAW voor het kalenderjaar 2008 voorbereidt. Er komen aparte activiteiten voor het lager en voortgezet onderwijs en voor studenten, en tegelijkertijd hoopt de Akademie met grootschalige publieksevenementen de aandacht van het bredere publiek te trekken. Bovendien bezint de KNAW zich op een cadeau dat zij als jarige aan heel Nederland kan aanbieden.

Het feit dat de Akademie de oudste in Nederland nog bestaande organisatie is die het predikaat koninklijk mag dragen, geeft dit lustrum een extra feestelijk tintje. In 2006 viert de stichting Koninklijk Verbonden, het verbond van instellingen met het predikaat 'koninklijk', haar tweehonderdjarig bestaan, twee jaar later dus gevolgd door zijn oudste nog bestaande lid.
 
bron:KNAW

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular