Afgelopen woensdag vond op het Koopmansplein de voorronde van het NK Knikkeren van de gemeente Assen plaats. Meer dan 180 kinderen streden hier om het gemeentelijke kampioenschap. Op 12 velden speelden de deelnemers in de leeftijd van 6 tot 12 jaar in poules hun wedstrijden.

Fanatieke kinderen en hun fans (ouders, broertjes en zusjes) waren naar het park gekomen om zich tot kampioen van de gemeente Assen te laten kronen.In de tweede ronde streden tien deelnemers op een plek in de finale of troostfinale. Uiteindelijk bleven er vier finalisten uit het deelnemersveld over.

De eerste plaats was voor Wartan Piloian. De scholier van de Annerieke Holland en Fisel Jussef, waarbij Annerieke na de spannende verlenging toch betere knikkeraar bleek en ervandoor ging met een derde plaats en Fisel dus vierde werd. De kampioenen ontvingen prachtige bekers.

De vier finalisten mogen op zaterdag 28 mei a.s. strijden om de felbegeerde titel Nederlands Kampioen Knikkeren op Duinrell, zij hebben een beschermde status op deze finale dag en starten in de tweede ronde. Mocht je ook mee willen doen aan het NK Knikkeren schrijf je dan in via de website www.nkknikkeren.nl. Je start dan in de eerste ronde van de finale dag.

bron:Gemeente Assen