De KNVB is woensdagavond verrast door de grote file op de A2, waardoor duizenden Oranje-supporters op de terugweg van de interland Nederland - Belarus onverwacht in de file stonden.

Na afloop van de interland stond een file tussen Den Bosch en Boxtel met een lengte van 9 kilometer, veroorzaakt door niet aangekondigde werkzaamheden op de weg. Dit leidde tot een vertraging van meer dan 90 minuten.

Werkzaamheden 
De KNVB is niet geïnformeerd over de wegwerkzaamheden, ondanks het feit dat de voetbalbond hierover navraag heeft gedaan bij Rijkswaterstaat. Ook de internetsite www.vanAnaarBeter.nl en Teletekst gaven geen informatie over te verwachten verkeersproblemen.

'Dit is natuurlijk bijzonder vervelend voor onze supporters. Al in juli hebben wij Rijkswaterstaat geïnformeerd over de interland. Bovendien is het niet de eerste keer dat wij verrast worden door wegwerkzaamheden na een interland in Eindhoven. De informatievoorziening van Rijkswaterstaat is slecht geweest. Hierdoor hebben wij onze supporters niet tijdig kunnen informeren en dat betreuren wij', aldus een woordvoerder van de bond.

In plaats van Rijkswaterstaat -die kennelijk niet de moeite neemt hierover te communiceren- biedt de KNVB met plaatsvervangende schaamte alle Oranjesupporters excuses aan voor dit geknoei van Rijkswaterstaat.

bron:KNVB