De Dierenbescherming en Natuur en Milieu willen de koeien in de wei houden. Zij presenteren op vrijdag 15 april op ludieke, maar indringende wijze het manifest 'Koe zoekt wei'.

Natuurmonumenten en Milieudefensie zijn mede-ondertekenaars van het manifest. In Nederland dreigt een nieuwe vorm van bio-industrie: de melkveehouderij. Zeventien procent van de in totaal anderhalf miljoen Nederlandse melkkoeien blijven dit voorjaar op  stal. Dat is schadelijk voor hun gezondheid en welzijn. En wat is een boerenland zonder koeien? Als deze trend zich voortzet, zal  over zo'n tien jaar de helft van de melkveestapel uit het Nederlandse landschap zijn verdwenen. 
 
De Dierenbescherming en Natuur en Milieu maken zich ernstige zorgen over deze ontwikkeling. Zij bieden daarom op 15 april, tegen de achtergrond van koeien die dit jaar wà¨l de wei in mogen, het manifest 'Koe zoekt wei' aan vertegenwoordigers van de zuivelindustrie, de supermarkten, organisaties van melkveehouders en de overheid aan. Het manifest wordt vergezeld van een nota die alle aspecten van de dramatisch teruglopende weidegang van koeien nader belicht. Melkveehouder Cor Gille demonstreert direct na de presentatie van het manifest hoe zijn koeien de bekende 'vreugdedansjes' maken als zij voor het eerst na de winter weer de wei in gaan. 

Bron: Natuur en Milieu

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular