Het is inmiddels vaste prik voor iedereen die belangstelling heeft voor de eigen cultuur en geschiedenis: de Landelijke Archievendag. Dit jaar is deze open dag voor archieven, op zaterdag 29 oktober, weer de aftrap van de Week van de Geschiedenis.

Niet alleen de eigen geschiedenis staat dit jaar centraal, de archieven staan in het teken van de Buren. Bent u ook nieuwsgierig naar de buren, uw buurt en buurlanden? Wie wonen er in uw wijk, en wie woonden er vroeger? Wat schreef de lokale krant over uw buurt door de jaren heen? Het archief in de buurt heeft informatie over legendarische burenruzies, de herkomst van uw buren en de relatie met het buurland. Het publiek is elke dag van het jaar welkom in de studiezaal van het archief en tijdens de Landelijke Archievendag is er bovendien gelegenheid voor een unieke kennismaking.

Tijdens deze dag openen archieven in heel Nederland hun deuren en laten zij u kennismaken met de schatten van hun depots. Zo vindt u in het archief historische foto's van uw buurt, films uit vervlogen
tijden en informatie over het verleden van uw familie en uw woonomgeving. Bent u nieuwsgierig geworden naar het archief bij u in de buurt? Schrijft u dan 29 oktober vast in uw agenda!

Bezoekt u ook eens de website van de Landelijke Archievendag:
www.archievendag.nl. Hier leest u welke archieven meedoen aan de open dag en welke activiteiten en tentoonstellingen zij organiseren.
Ook leest u hier meer over de Week van de Geschiedenis en het thema Buren.

De Landelijke Archievendag wordt georganiseerd door DIVA, de koepelorganisatie voor archieven. Kijkt u op www.divakoepel.nl.

De Week van de Geschiedenis duurt van 29 oktober t/m 6 november en wordt georganiseerd door Anno. Kijkt u op www.weekvandegeschiedenis.nl.

bron:Diva