Hare Majesteit de Koningin woont maandagavond 20 juni in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag het 50-jarig jubileum van Unicef Nederland bij. Tijdens het theaterprogramma staan persoonlijke getuigenissen van prominenten die Unicef en het werk voor kinderen een warm hart toedragen centraal.

Unicefambassadeurs als Roger Moore, Shakira, Paul van Vliet, Monique van de Ven en Trijntje Oosterhuis staan deze avond stil bij de resultaten van een halve eeuw strijd voor kinderrechten. Deze podium-statements leiden tot korte reportages over de diverse werkterreinen van Unicef. Daarnaast spelen muziek, ballet, toneel en cabaret een rol op de jubileumavond.

Eveneens wordt stilgestaan bij het 25-jarig regeringsjubileum van de Koningin. Unicef-vrijwilligers en kinderen hebben de afgelopen maanden actie gevoerd om fondsen te werven voor een door de Koningin uitgekozen project, dat tot doel heeft in Tanzania 50 kindvriendelijke scholen te realiseren. Het eindresultaat van de werving wordt aan de Koningin aangeboden.

De Koningin is sinds 1980 Beschermvrouwe van Unicef. Van 1957 tot 1980 was zij ere-voorzitter.
 
bron:RVD