Koningin “aanwezig” op Varend Corso in het Westland"Kleurrijk Koninkrijk" is het thema van de achtste editie van het Varend Corso Westland, dat 5, 6 en 7 augustus wordt gehouden. Het corso vaart dit jaar door de wateren van het Westland, Delft en voor het eerst ook van Vlaardingen en omgeving.

Dit jaar maakt het corso onderdeel uit van het nationale programma rondom het zilveren regeringsjubileum van de vorstin.Meer dan 200.000 bezoekers zullen tijdens de drie - gratis te bezoeken - corsodagen de bloemrijke voorstellingen en tientallen figuranten bewonderen die leven en werken van de jubilerende koningin Beatrix uitbeelden.
Ruim 80 kilometer lang wordt op verrassende wijze het thema ´Kleurrijk Koninkrijk' uitgebeeld door bloemen, planten, groenten en fruit en vele figuranten. Dat gebeurt op meer dan 60 vaartuigen, waaronder historische zeilschepen en zogenaamde Westlanders, boten die werden gebruikt voor vervoer van de tuinbouwproducten naar de vele veilingen die het Westland vroeger telde..

Het achtste Varend Corso is professioneler van opzet dan ooit. De aanpak heeft geleid tot voorstellingen op de boten van een bijzonder artistiek niveau, veel variatie en een verrassend, soms humoristisch en ondeugend inzicht in het leven en werken van de jubilerende vorstin.
Tientallen figuranten, die hun eigen voorstellingen spelen, maken het beeldverhaal, ondersteund door veel muziek en speciale effecten, compleet. Dit alles tegen een schitterend décor van arrangementen, gevormd en gemaakt van Westlandse tuinbouwproducten.

bron:Press HollandComments are closed.
%d bloggers liken dit: