Hare Majesteit de Koningin doopt dinsdagochtend 20 december bij Merwede Shipyard in Hardinxveld-Giessendam Ms de Zonnebloem, het nieuwe vakantieschip van Nationale Vereniging de Zonnebloem. Na de doop wordt de Koningin rondgeleid op het schip, waarbij zij een aantal vakantiegasten en vrijwilligers van de Zonnebloem ontmoet.

De Zonnebloem heeft een nieuw vakantieschip gebouwd omdat het huidige schip na 20 jaar dringend aan vervanging toe is. Met Ms de Zonnebloem kunnen vanaf volgend jaar jaarlijks 2850 ernstig zieken en gehandicapten over de Rijn naar Duitsland varen; 550 meer dan tot nu. Zij worden begeleid door eenzelfde aantal vrijwillige verzorgenden en verpleegkundigen. Begin februari 2006 gaan de eerste vakantiegasten aan boord.

Ms de Zonnebloem beschikt over alle voorzieningen die nodig zijn voor een verblijf van zwaar hulpbehoevende passagiers. Zo is er een plafond-tilliftsysteem waarmee
gehandicapten gemakkelijk in en uit bed en naar en in de badkamer getild kunnen worden. De buffetruimte is helemaal aangepast voor rolstoelgebruik. De gangen en deuropeningen zijn breed genoeg voor moderne, brede rolstoelen. Het nieuwe schip biedt de passagiers rondom uitzicht en heeft een restaurant, salon, beautysalon, bibliotheek en internetcafà©. Er zijn à©à©n- en tweepersoonshutten.

Nationale Vereniging de Zonnebloem is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor
mensen met een fysieke beperking door ziekte, handicap en leeftijd, voor wie sociaal
isolement dreigt. Door huisbezoek, excursies en aangepaste vakanties dragen de 38.000 vrijwilligers bij aan de kwaliteit van leven van zieken en gehandicapten.

bron:De Zonnebloem