Hare Majesteit de Koningin is woensdagmiddag 9 november in het Koninklijk Instituut voor de Tropen te Amsterdam aanwezig bij de conferentie Vijf jaar Earth Charter.
Minister-president mr. dr. J.P. Balkenende is à©à©n van de sprekers tijdens het ochtendprogramma.

 

Het Earth Charter is een handvest om een rechtvaardige, duurzame en vreedzame toekomst te creëren voor de huidige jeugd en volgende generaties. Tijdens de jubileumbijeenkomst neemt de Koningin het eerste exemplaar van het boek ´Het Earth Charter in actie: naar een duurzame wereld.' in ontvangst.

Het Earth Charter is samengesteld na een wereldwijde consultatie van duizenden mensen en honderden organisaties. In dit handvest zijn gemeenschappelijke waarden en principes voor duurzame ontwikkeling geformuleerd. Het is in juni 2000, in aanwezigheid van de Koningin, in het Vredespaleis in Den Haag gelanceerd.

Tijdens de bijeenkomst komen de praktijk en de toekomst van het Earth Charter aan de orde in werkgroepen, presentaties en culturele manifestaties. Ook wordt de eerste Earth Charter Award uitgereikt. Deze prijs wordt toegekend aan een persoon of organisatie die bijzonder succesvol is geweest in het uitwerken van het Handvest op lokaal of nationaal niveau. Voormalig Sovjet-president Michael Gorbatsjov is een van de Earth Charter-commissarissen en woont het congres bij.

De organisatie van de bijeenkomst is in handen van de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling NCDO, het Koninklijk Instituut voor de Tropen, Plan Nederland en het Earth Charter Initiative.

bron:RVD

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular