Hare Majesteit de Koningin neemt op maandagmiddag 17 oktober 2005 op Paleis Noordeinde een kunstwerk in ontvangst dat haar ter gelegenheid van haar regeringsjubileum wordt aangeboden door het project 'Noordeinde in Beeld'.

 

Noordeinde in Beeld is een initiatief van galeriehouders, bedrijven en winkeliers, horecabedrijven en een aantal particulieren, gevestigd of woonachtig in het gebied Noordeinde, Hogewal, Scheveningse Veer, Amaliastraat en Paleisstraat, die als buurtgenoten van de Koningin op bijzondere wijze aandacht wilden schenken aan het 25-jarig Regeringsjubileum.

Op uitnodiging van het project heeft de Koningin in augustus een rondgang gemaakt langs de galerieën en kunsthandels waar twaalf sculpturen stonden opgesteld. De Koningin heeft na afloop haar voorkeur voor drie beelden kenbaar gemaakt. Het organisatiecomità© heeft daaraan nog twee beelden toegevoegd.

De gekozen sculpturen zijn Nieuwe Fase van Elly Dunnewold, Cradle of Life van Winnie Teschmacher, Jonge bison van Eddy Gheress, sculptuur z.n. van Eja Siepman van den Berg en De Heraut van Maja van Hall.

Een Comità© van Experts bestaande uit John Sillevis, hoofdconservator van het Gemeentemuseum Den Haag, beeldhouwer Eric Klaus, projectdirecteur Bart Kat en voorzitter van Buurtschap Noordeinde H.J. Regeur, maakt tijdens de bijeenkomst op Paleis Noordeinde bekend welke van de vijf beelden aan de Koningin wordt aangeboden.

bron:RVD