Hare Majesteit de Koningin verricht woensdagmiddag 13 september in Zoetermeer de officiële opening van het Bouwhuis. Het Bouwhuis is het kantoor van Bouwend Nederland, de grootste werkgeversvereniging in de bouw. De organisatie ook waar de bedrijven elkaar ontmoetten die samen de bouwfroude pleegden, deze bedrijven zijn nog steeds voluit lid van de organisatie.

De architectuur en constructie van het Bouwhuis zijn bijzonder. De bovenste verdiepingen steken ver buiten de onderliggende uit. Er is een ‘zwevende’ daktuin met drie bomen gecreëerd. Verder kent het gebouw een auditorium op de tiende en elfde verdieping. Onder andere door de gekozen bouwwijze en het gebruik van koude- en warmteopslag in de bodem is het gebouw bijzonder energiezuinig.

Bouwend Nederland verenigt circa 5000 bedrijven in de bouwsector en de sector die betrokken is bij infrastructurele werken, samen goed voor circa 90% van de omzet in deze branche. De organisatie is eind 2004 ontstaan uit een fusie van vijf brancheverenigingen en koepelorganisatie Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVBB).

bron:RVD