Hare Majesteit de Koningin opent op donderdagmiddag 30 juni de tentoonstelling Stadhuis van Oranje, 350 jaar geschiedenis op de Dam in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.Op 29 juli 2005 is het 350 jaar geleden dat het Stadhuis van Amsterdam, het huidige Koninklijk Paleis, feestelijk werd ingehuldigd. In het kader van dit jubileum en het 25-jarig regeringsjubileum van Hare Majesteit de Koningin zullen op deze tentoonstelling de hoogtepunten uit de geschiedenis van het gebouw herleven.

Het gebruik, anderhalve eeuw als Stadhuis, vijf jaar als Frans Koninklijk en Keizerlijk Paleis, en bijna twee eeuwen als ontvangstpaleis van de Oranjes heeft zijn sporen nagelaten. De tentoonstelling laat de geschiedenis zien van het gebouw en zijn gebruikers door middel van onder andere korte documentaires gemaakt door studenten van de Universiteit te Amsterdam.

Tijdens de opening op 30 juni wordt een inleiding gehouden door Geert Mak, à©à©n van de auteurs van de catalogus die bij de tentoonstelling verschijnt.

De tentoonstelling is voor publiek geopend van 1 juli tot en met 31 augustus, dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur.

bron:Koninklijk Paleis op de Dam