De politie in Drenthe had tijdens Koninginnedag de handen vol aan verkeersongevallen. De hele dag door verongelukten inwoners van Drenthe.

 

Zaterdagmorgen rond 11.30 uur is een 27-jarige man uit Smilde gewond geraakt nadat hij met zijn auto van de weg was geraakt. Hij reed op Laaghalerveen en ging daar, vermoedelijk door te hoge snelheid, de weg af. De auto kwam op de kop terecht en de man moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. Daarna kon hij met rugklachten naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen worden gebracht.

Zaterdag rond 12.45 uur botste een 73-jarige man uit Dalen met zijn auto tegen een boom op de Eldijk, nadat hij in de rechterberm terecht was gekomen. Vier kinderen die bij hem in de auto zaten, een meisje van 11 jaar, en drie jongens van 4, 5, en 7 jaar oud, zijn naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleken de verwondingen mee te vallen.

Zaterdagmiddag tegen 13.30 uur is een 23-jarige man uit Veenoord gewond geraakt nadat hij op de Vaart tegen een betonnen muur van een waterdoorlaat bij een brug was gebotst. Met verwondingen aan zijn been is hij naar het ziekenhuis in Hoogeveen gebracht. Daar is een bloedproef genomen vanwege vermeend drugsgebruik. 

 Zaterdagmiddag omstreeks 18.00 uur is een 33-jarige man uit Groningen gewond geraakt bij een ongeval. Hij reed met zijn motor over de Groningerstraat en kreeg daar geen voorrang van een 24-jarige automobilist uit Appingedam. De motorrijder kwam na de botsing te vallen. Hij is met inwendig letsel naar het Martiniziekenhuis gebracht.

bron:politie Drenthe