Burgemeester Th.L.N. Weterings en wethouder M. Dijkshoorn onthullen op zaterdag 23 april 2005 twee naamplaten bij de Koningin Beatrix en Prins Claus boom en de Amaliaboom in park Overbos. De onthulling vindt plaats om 12.00 uur, direct na de schoonmaakactie die daar eerder die ochtend plaatsvindt.

Beverwijk kent vier Koninklijke bomen die allen geplant zijn ter gelegenheid van een feestelijke gebeurtenis in ons Koninklijk Huis. Bij de bomen komen paaltjes met daarop een naamplaatje en de reden van planting. Zo worden de bomen herkenbaar. Twee van de paaltjes worden zaterdag officieel onthuld in park Overbos.

Koningin Beatrix en Prins Claus boom
Geplant ter gelegenheid van het 25 jarig huwelijk tussen Koningin Beatrix en prins Claus op 10 maart 1991. De boom staat in park Overbos.

Prinses Amaliaboom
Geplant ter gelegenheid van de geboorte van prinses Catharina-Amalia, dochter van prins Willem-Alexander en prinses Maxima op 7 december 2003. De boom staat in park Overbos.

Prinses Julianaboom
Geplant ter gelegenheid van de geboorte van prinses Juliana op 30 april 1909. De boom staat op de hoek Meester van Lingenlaan, Prinsesselaan en Prins Bernhardlaan.

Prinses Juliana en Prins Bernhard boom
Geplant ter gelegenheid van het huwelijk van prinses Juliana en prins Bernhard op 7 januari 1937. De boom staat aan de Beeckzanglaan in Beverwijk.

Eerst wordt het naamplaatje van de Koningin Beatrix en Prins Claus boom onthuld. Deze boom staat achter de Vredevorstkerk op de hoek Laan der Nederlanden en Heemskerkerweg. Vanwege het 25 jarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix is deze boom als eerste aan de beurt.

bron: Gemeente Beverwijk