De Koninklijke Marine neemt zoals altijd deel aan de Wereldhavendagen in Rotterdam, die dit jaar van vrijdag 1 september tot en met zondag 3 september plaatsvinden. De gemeente Rotterdam organiseert het evenement. De marine is met diverse schepen aanwezig en verzorgt een aantal demonstraties. 

Het luchtverdedigings- en commandofregat Hr.Ms. Tromp, het hydrografisch vaartuig Hr.Ms. Snellius, de onderzeeboot Hr.Ms. Walrus en het duikvaartuig Hr.Ms. Cerberus zijn opengesteld voor het publiek op vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Op de Parkkade bij de schepen heeft het Korps Mariniers een bivak ingericht. Daar kunnen bezoekers zien hoe de zeesoldaten tijdens vredesoperaties zoals bijvoorbeeld in Irak en Afghanistan hun werkzaamheden verrichten.

De marine geeft diverse demonstraties, waaronder een ‘search and rescue’ actie, een vliegshow door een helikopter en een bevrijdingsoperatie aan boord van een gekaapt schip door de Unit Interventie Mariniers, voorheen de Bijzondere Bijstandseenheid. De demonstraties vinden plaats op vrijdag om 13.30 uur, zaterdag om 11.30 uur en 15.30 uur en op zondag om 11.30 uur en 16.00 uur.
 
bron:MinDef