Na een periode van reorganisatie en een succesvolle doorstart is de Stichting Korrelatie weer helemaal in de lucht.  Naar verwachting zullen eind dit jaar weer zo'n 23.000 klanten telefonisch of via de mail contact met Korrelatie hebben opgenomen met hulpvragen op het gebied van zorg en welzijn. De klantfolder en de vernieuwde website van Korrelatie onderstrepen dit succes.

 

Het was even zoeken, maar Korrelatie in afgeslankte vorm -en met de helft van de subsidie- is weer helemaal terug. Steeds meer mensen weten de weg weer te vinden naar het team deskundige hulpverleners, dat anoniem informatie, hulp en advies geeft bij psychische en sociale problemen. Daarnaast kent bijna iedereen de stichting van de nazorg na afloop van televisieprogramma's.

Na de omslag in de organisatie heeft de communicatie weer een nieuw gezicht gekregen met een nieuwe klantfolder en een nieuwe website. Sinds kort liggen er op honderden plaatsen in Nederland folders met uitleg over het werk van Korrelatie. De website www.korrelatie.nl  is fris en modern vormgegeven en uitgebreid met relevante informatie over onderwerpen als anticonceptie, zwangerschap, relatieproblemen, kindermishandeling, depressie en omgaan met zieke familieleden. En voor jongeren met vragen over depressiviteit is een speciale website in het leven geroepen: www.zwaarweer.nl.

Daarnaast is Korrelatie een samenwerking aangegaan  met Bohn Stafleu van Loghum, dà© uitgever voor de gezondheidszorg in Nederland. Zij is leverancier van boeken uit de medische wereld of geestelijke gezondheidszorg, voor publiek en professionals. Een aantal uitgaven zijn via de website van Korrelatie te bestellen. Uitgever Daphne Dotsch: 'als toonaangevende uitgeverij voor de gezondheidszorg ziet BSL het als haar taak ook degenen die de zorg nodig hebben te ondersteunen. Wij doen dit door deze groep te voorzien van hoogwaardige informatie. De kans om dit in samenwerking met een van de meest bekende instanties te realiseren, zien wij als een unieke.'

bron:Stichting Korrelatie