KPN heeft zijn internationale mobiele activiteiten in Duitsland en België geherstructureerd door ze onder de eenhoofdige leiding te plaatsen van Stan Miller, de huidige CEO van BASE, de mobiele operator van KPN in België.

De herstructurering, die vandaag ingaat, is een verdere stap bij het in lijn brengen van de groepsstructuur en de activiteiten van KPN met de strategie zoals die op 1 maart bij de presentatie van de jaarcijfers bekend is gemaakt. KPN streeft ernaar zijn mobiele operators E-Plus en BASE vanuit hun positie als uitdager in de Duitse en Belgische markt versneld te laten groeien, terwijl de aanpak in Nederland erop gericht is de marktleiderspositie in zowel de vast als mobiele sector te handhaven.

Vanaf 2001 heeft de heer Miller de positie bekleed van CEO van Base N.V. in België, het bedrijf dat hij zelf eerder in de jaren 1998/1999 met succes in de markt zette als KPN Orange. Ondanks het feit dat hij grote problemen moest overwinnen bij de uitbouw van het netwerk, wist hij bij BASE een strategie te ontwikkelen en uit te voeren die erin resulteerde dat de netto verkopen in het eerste kwartaal van 2005 met 20% toenamen en de EBITDA-marge tussen de 30% en de 37% groeide.

Van 2000 tot 2001 voerde de heer Miller als CEO van KPN Mobiel Nederland de strategie uit "van volume naar waarde (from volume to value)" die resulteerde in een omzetstijging van à¢?¬ 225 miljoen en een stijging van de EBITDA-marge van 34 naar 42%.

De heer Miller heeft uitgebreide ervaring in zowel de telecommunicatie als de mediasector. Voorafgaand aan zijn komst naar KPN bekleedde hij leidinggevende posities bij de pan-Europese betaaltelevisie-operator Nethold. Zijn laatste functie was CEO bij de Italiaanse tak van Nethold waar hij het eerste Europese satellietbedrijf realiseerde bij Telepiu. De heer Miller (46) is geboren in Zuid-Afrika.

In reactie op de benoeming verklaarde Guy Demuynck, lid van de Raad van Bestuur van KPN en verantwoordelijk voor KPN's mobiele activiteiten:
"Stan Miller is de juiste man om onze internationale challenger strategie in gang te zetten en onze activiteiten in zowel Duitsland als België verder uit te bouwen. Er liggen geweldige kansen om ons marktaandeel en winstgevendheid te vergroten en ik ben ervan overtuigd dat we die kansen onder leiding van Stan met zijn grote ervaring in de telecomsector kunnen waarmaken. De Raad van Bestuur ziet ernaar uit om met hem in zijn nieuwe rol samen te werken."

bron:KPN

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular