De B.V. Nederlandse Gasunie ('Gasunie'), die per 1 juli 2005 als gastransportonderneming doorgaat, heeft van de rating agencies Standard and Poor's en Moody's Investor Service een credit rating gekregen van respectievelijk AA+ en Aaa.

Deze credit ratings zijn onder andere gebaseerd op het eigendom van het in zeer goede staat verkerende gastransportsysteem, de duidelijke nieuwe strategie ('Gasunie de gasrotonde van Europa'), de stabiele aard van de kernactiviteit gastransport en de hoge kwaliteit van de enige aandeelhouder, de Nederlandse Staat. Met deze credit rating is Gasunie het gastransport bedrijf met de hoogste credit rating in Europa. Het geeft derhalve aan dat Gasunie in een zeer goede financiële positie verkeert.

Op 1 juli 2005 is de B.V. Nederlandse Gasunie geherstructureerd in een transportonderneming, de B.V. Nederlandse Gasunie en een handelsonderneming, Gasunie Trade & Supply B.V.

De B.V. Nederlandse Gasunie, een 100% dochter van de Nederlandse Staat, is eigenaar van het gastransportsysteem. Ook zullen de deelnemingen Gas Transport Services B.V., Gasunie BBL B.V., Gasunie Engineering B.V., C.V. IJmond, EuroHub GmbH en EuroHub B.V. eigendom zijn van de transportonderneming.

bron:Gasunie

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular