Met vreugde heeft de LSVb kennisgenomen van de uitspraak van de voorzieningenrechter in Den Haag. De rechter heeft klip en klaar bepaald dat studenten zich op websites zoals www.injeholland.nl kritisch over het onderwijs van hun instellingen mogen uitlaten. De naam van de site moet echter worden veranderd.

Websitehouders mogen studenten gelegenheid geven tot het uiten van klachten. Ook heeft de rechter alle argumenten ten aanzien van het onrechtmatige karakter van injeholland.nl van tafel geveegd. De LSVb vindt het wel ongelukkig dat de rechter heeft geoordeeld dat de student de domeinnaam injeholland.nl op basis van het merkrecht moet overdragen.

De LSVb is van mening dat niemand de woorden in en holland exclusief mag claimen. De rechter laat zich daar niet over uit. LSVb-voorzitter Kim Toering: "Natuurlijk vinden we het niet leuk dat de student de domeinnaam injeholland.nl moet overdragen. Maar de kritische studenten behouden hun platform. Volgende week gaat een nieuwe website de lucht in, onder een andere naam."

bron:LSVB