Zondag 19 juni is de  provinciale voorronde Kunstbende Noord-Holland 2005 op Haarlemmerhoutfestival

De Kunstbende bestaat in 2005 15 jaar. Dit vieren we door extra groot uit te pakken en de voorronde van Noord-Holland dit jaar in de buitenlucht te organiseren tijdens het Haarlemmerhoutfestival.

Ruim 450 Noord-Hollandse jongeren hebben zich opgegeven voor de categorieën muziek, dans, taal, theater, computer & film, expo en "alles mag". Het thema dit jaar is "droom". Tijdens het Haarlemmerhoutfestival zullen de deelnemers hun skills tonen en strijden om de felbegeerde gouden, zilveren en bronzen spotlights en een plaats in de landelijke finale in Amsterdam op 15 oktober.

De Kunstbende is dà© wedstrijd voor jongeren die hun creatieve talent willen tonen. Iedereen tussen de 13 en 19 jaar kan meedoen aan de Kunstbende. In 15 regio's verspreid over heel Nederland worden voorrondes gehouden, de winnaars van deze voorrondes gaan naar de nationale finale 15 oktober 2005 in Amsterdam.

De verschillende culturele achtergronden en interesses van de deelnemers garanderen een enorme diversiteit van acts en maken de wedstrijd interessant voor jongeren, maar ook voor een groter publiek. Toegang is gratis.

bron:Kunstbende