(Persbericht) London, 16 november 2010 - Kuoni Travel, een van de grootste online reisorganisaties ter wereld, zet Tealeaf Customer Experience Management-(CEM) software in op zijn drie Scandinavische websites, na eerdere succesvolle implementatietrajecten op sites in Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Met behulp van Tealeaf zal de organisatie de conversieratio - de verhouding tussen het aantal bezoekers en het aantal daadwerkelijke boekingen - verbeteren. Daarnaast zorgt de Tealeaf-oplossing voor een betere online klantbeleving en uiteindelijk voor een hogere omzet.

Nadat Kuoni de software van Tealeaf in juni 2009 in gebruik nam op zijn websites in het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland, is het bedrijf erin geslaagd om de klantbeleving te verbeteren en weet het nu precies waarom een klant al dan niet een proces met succes afrondt. Doordat er minder tijd wordt verspild met het reproduceren van fouten en automatisch wordt gedetecteerd wanneer een klant moeite heeft met handelingen op de website, kan de organisatie direct ingrijpen indien dit nodig is. Zo verkrijgt Kuoni meer inzicht in het gedrag van klanten op de website en haalt het bedrijf maximale waarde uit ieder bezoek.

"De inzichten in klantgedrag die Tealeaf ons biedt, heeft ervoor gezorgd dat we onze websites nu op een hele andere manier ontwerpen en onderhouden dan voorheen," zegt Joachim von Maltzan, Usability Manager bij Kuoni. "We zijn nu heel benieuwd of klanten in verschillende landen zich anders gedragen en hoe zich dat uit. Daardoor kunnen wij dan weer betere beslissingen nemen."

"Met behulp van Tealeaf kan Kuoni nu ook in andere landen zorgen voor een optimale klantbeleving op hun websites," zegt Martin Hucker, European Country Manager bij Tealeaf. "Het snel identificeren en verhelpen van online obstakels, waar ze ook voorkomen op de site, zal bij Kuoni de deur openen naar een verandering waarbij de klant centraal wordt gesteld. Uiteindelijk zal dit resulteren in betere prestaties van alle e-business activiteiten."

Over Kuoni Travel
De Kuoni Groep behoort, met bijna 10.000 medewerkers wereldwijd en een omzet van 3.894 miljoen Zwitserse Frank (CHF) in 2009, tot à©à©n van de grootste toeristische ondernemingen binnen Leisure Travel en Destination Management. Het hoofdkantoor van Kuoni Travel Holding Ltd. is gevestigd in Zurich, Zwitserland waar Alfred Kuoni het bedrijf in 1906 oprichtte. De Kuoni groep heeft in de loop der jaren haar toppositie in de wereldwijde reismarkt gevestigd. De organisatie heeft vestigingen in meer dan 40 landen in Europa, Azië, Australië en Noord-Amerika. In het premium en gespecialiseerde segment bekleedt Kuoni de nummer à©à©n positie. Kuoni wil in dit segment niet alleen de koppositie invullen maar ook de meest succesvolle en internationaal gevestigde verre reizen specialist zijn. Onlangs is de Kuoni groep voor de 11e keer op rij uitgeroepen tot World's Leading Tour Operator tijdens de finale van de World Travel Award. Voor meer informatie zie www. www.kuoni.co.uk

Over Tealeaf
Tealeaf biedt oplossingen voor het beheer van online klantenervaringen. Het bedrijf is de onbetwiste leider op het gebied van klantgedragsanalyse. De CEM-oplossingen van Tealeaf omvatten software voor het analyseren van klantengedrag en software voor het optimaliseren van klantenservice. Bedrijven voor wie de klantervaring een eerste prioriteit is, kunnen met deze oplossingen een ongekend niveau van bedrijfsbreed inzicht verwerven in de unieke online interacties van elke gebruiker en hun websites zodoende voortdurend analyseren en optimaliseren. Managers die verantwoordelijk zijn voor internetactiviteiten, van e-commerce tot ICT, online klantenservice en de naleving van de wet- en regelgeving maken gebruik van de oplossingen van Tealeaf om binnen alle gelederen van hun organisatie, expertise op het gebied van het beheer van klantenervaringen op te bouwen. Het hoofdkantoor van het in 1999 opgerichte, niet-beursgenoteerde Tealeaf is in San Francisco. Voor meer informatie zie: www.tealeaf.com

Contactpersoon voor de pers

The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]