Het politiekorps Hollands Midden waarschuwt voor kunststof-, aluminium- en houten gevelelementen die bij aanschaf een verhoogd inbraakrisico met zich mee brengen. Deze waarschuwing komt nadat bekend is geworden dat van bepaalde typen kunstofkozijnen de glaslatten gemakkelijk zijn te verwijderen. Vervolgens zijn de ruiten eenvoudig uit te nemen en kan de woning worden betreden. Inbrekers krijgen zo vrij spel. In Hollands Midden hebben zich dergelijke inbraken nog niet voorgedaan.

Toch komt Hollands Midden met het advies om als consument kritisch te zijn en te letten op kwaliteit. Naast kunststof gevelelementen van een goede kwaliteit worden er helaas ook van slechte kwaliteit gefabriceerd. Dit geldt echter niet alleen voor kunststof gevelelementen, maar ook voor aluminium- en houten elementen. Voor al dit hang- en sluitwerk geldt dat er gekeken moet worden naar de kwaliteitskenmerken. Het hang- en sluitwerk moet voorzien zijn van het SKG merkteken met à©à©n of twee sterren. Bij de nieuwbouw moeten de gevelelementen voorzien zijn van een KOMO keurmerk.

Er zijn voldoende inbraakwerende gevelelementen en hang- en sluitwerk in de handel. Het is dan ook verstandig om als consument kritisch te zijn en uitsluitend kiezen voor goedgekeurde producten. "Wie voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten", komt meestal bedrogen uit!

bron:Politie Hollands Midden

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular